MM , 28. okt 2014

Fotoreport z degustácie Grand Bordeaux v Bratislave

Ročník 2014 hodnotia vinári v Bordeaux ako veľmi sľubný. No kým sa dostane do pohárov milovníkov vína, ešte to chvíľu potrvá. Za ten čas sa na Bratislavskom hrade chutnali vína ročníka 2011.

Svoje umenie v Perlovej sále reštaurácie Hrad predstavilo 22 rôznych chateau, pričom 4 z nich vyslali aj svojich zástupcov. Chutnali sa takzvané „druhé vína“ – čo je zažitý termín na vína, ktoré sú určené na kratšie zrenie a skoršiu konzumáciu. Zväčša sú to ľahšie, ovocnejšie moki s menšími trieslovinami. Takzvané „prvé víno“ je určené na dlhé vyzrievanie a predáva sa oveľa drahšie. Pomer výroby  je asi 30:70, v prospech druhého. Tento trend je však novinkou. Kedysi to bývalo presne naopak.

Pozrite si ako sa degustovalo:

Foto zdroj: Chateau-vin s.r.o.

Najčítanejšie články »