Sheraton , 01. júna 2011

Toskánsky vínny festival v Sheraton Bratislava Hoteli

Sheraton Bratislava Hotel privíta po prvýkrát na Slovensku zástupcov známeho vinárstva Piccini.

Bratislava, 09.jún, 2011 – Sheraton Bratislava Hotel privíta po prvýkrát na Slovensku zástupcov známeho vinárstva Piccini.

Do Bratislavy prijala po prvýkrát pozvanie zástupkyňa známeho toskánskeho vinárstva Piccini, Camellia Lazar, aby tu predstavila to najlepšie z tohto regiónu. Hostia budú mať možnosť sa s ňou osobne stretnúť a porozprávať od 9.6. do 11.6. počas eventov Gurmánska večera, Wine & Music party a L’ Aperitif na Terase, ktoré hotel pripravil pre širokú verejnosť. 

Vinárstvo Piccini vzniklo v roku 1882 na 7 hektároch pôdy ako malá rodinná firma. Vášeň zakladateľov k vínu, ktorá sa odovzdávala z generácie na generáciu, urobila z tohto vinárstva za 125 rokov existencie miesto s medzinárodnou reputáciou, oceňované po celom svete.  

V dnešnej dobe vlastní  rodina Piccini 4 rôzne vinárstva:

* Tenute Piccini – produkuje tradičné vína z apelácií ako Chianti Classico, San Gimignano
* Valiano – “boutique” vinárstvo, ktorého focus sú “Cru” Chianti Classico a Chardonnay Toscana
* Tenuta Moraia – vinárstvo z dynamickej oblasti Maremma, ktorá sa radí medzi nejprogresívnejšie oblasti na pestovanie vína v Taliansku
* Villa al  Cortile – perla rodiny Piccini, vinárstvo nachádajúce sa v “kráľovskej” apelácii Montalcino

Rodina Piccini sa už po 4  generácie riadi heslom  “vinárstvo je poháňané vášňou”. Dôkazom toho je výroba prvotriednych vín, kde sa kĺbia historické hodnoty so zameraním na budúcnosť. Víno Chianti Piccini predstavuje až 12 % z celkovej produkcie regiónu Chianti.

Najčítanejšie články »