KM , 06. aug 2014

Aromatické odrody viniča

Definícia pojmu: Odrody viniča majúce v štruktúrach plodov aromatické látky, ktoré formujú charakter a originalitu danej odrody. Odrody majú väčšinou muškátový alebo korenistý charakter (Muškát moravský, Muškát žltý, Irsai Oliver, Tramín červený ai.)

zdroj: www.znalecvin.cz, Malík a kol.: Vinársky lexikón

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »