KM , 01. sep 2014

Brut nature

Definícia pojmu: Brut nature je označenie šumivého vína, ktoré nebolo dopĺňané expedičným likérom. Označuje najsuchšie šumivé víno, má menej ako 3 g/l zvyškového cukru.

Sladkosť je kľúčovým prvkom pri definovaní štýlu šampanského. Pred konečným stáčaním do fliaš sa pridáva expedičný likér, ktorým sa upravuje výsledná sladkosť. Pri šumivom víne označenom ako brut nature, sa tento krok vynecháva a spotrebiteľ môže ochutnať šumivé víno v jeho prirodzenom stave.

 

zdroj: www.wine-searcher.com, sk.wikipedia.org, www.snooth.com, www.winesur.com

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »