KM , 01. sep 2014

Brut

Definícia pojmu: Označenie brut môžeme preložiť ako "surové" a to znamená, že víno sa fľašuje vo svojom prirodzenom stave iba s minimálnym prídavkom expedičného likéru. Koncentrácia pridaného cukru nesmie prekročiť hranicu 15 g/l.

zdroj: www.wine-searcher.com, sk.eikipedia.org, www.snooth.com, vinolist.com

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »