KM , 07. aug 2014

Cuvée

Definícia pojmu: Označenie zmesi vín, pripravených z niekoľkých odrôd, prípadne niekoľkých vín z rôznych nádob.

Cuvée nie je podradné víno (ako si podaktorí ešte myslia), ale sú to vhodne zvolené pomery jednotlivých vín, ktoré spoločne dokážu vytvoriť jedinečné víno. Aj základom šumivých vín (napr. v oblasti Champagne) sú rôzne cuvée. Buď sú to cuvée viacerých odrôd, alebo viacerých ročníkov.

zdroj: brewpublic.com, sk.wikipedia.com,

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »