KM , 01. sep 2014

Demi sec

Definícia pojmu: Ako "demi sec" sa označuje šumivé víno, ktoré má koncentráciu pridaného cukru v rozmedzí od 32-50 g/l.

Pri tichých vínach je označenie demi sec adekvátne v polosuchému vínu, obsah zvyškového cukru je od 4-12 g/l.

zdroj: www.wine-searcher.com, www.snooth.com, firma.bohemiasekt.cz,

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »