KM , 01. sep 2014

Extra dry

Definícia pojmu: Termín extra dry sa v škále sladkosti nachádza niekde v strede. Označenie extra suché prezrádza, že v šumivom víne sa nachádza 12-17 g/l pridaného cukru. Extra dry označuje stále suché šumivé víno.

Brut a Extra brut sú suchšie od Extra dry a najväčším extrémom je brut nature. Šumivé vína kategórie extra dry a brut sú často vyhľadávanými vínami spotrebiteľom.

 

zdroj: www.wine-searcher.com, wine.appellationamerica.com, classicwinesofcalifornia.com

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »