KM , 01. sep 2014

Hrozienkový výber

Definícia pojmu: Ako hrozienkový výber označujeme víno, ktoré bolo vyrobené z prezretých bobuľ hrozna s minimálnou cukornatosťou 28 °NM (28 kg cukru/ 100 l muštu).

Hrozienkový výber je sladšou verziou bobuľového výberu, má dlhý zrecí potenciál 10-15 rokov.

 

zdroj: sk.wikipedia.org, www.ovine.cz

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »