KM , 12. aug 2014

Madeira

Definícia pojmu: Madeira je likérové víno pochádzajúce z ostrova Madeira. Víno sa doliehuje na 17-18 % obj. a následným oxidatívnym zrením po dobu 6 mesiacov v tankoch pri teplotách 40 -60°C.

zdroj: Malík a kol.: Vinársky lexikón, www.upb.cz, en.wikipedia.org

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »