KM , 12. aug 2014

Malaga

Definícia pojmu: Malaga je likérové víno pochádzajúce zo Španielska. Vyznačuje sa tmavým sfarbením a karamelovou chuťou a vysokou koncentráciou zvyškového cukru (až 200 g/l).

Vyrába sa z odrôd Pedro Ximenéz a Moscatel de Alejandria. Hrozno sa necháva prezrieť na kre viniča. Vínny destilát sa pridáva už buď počas fermentácie, alebo po jej ukončení. Malaga má od 15 – 23% obj. alkoholu.

zdroj: www.norikei.com, www.vinecko.eu, www.global-wines.sk/malaga

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »