KM , 14. aug 2014

Remuage (remuáž)

Definícia pojmu: Remuage (remuáž) je jeden z krokov výroby šumivého vína klasickou metódou. Ide o striasanie kvasničných kalov k hrdlu fľaše, kde sú následne odstránené.

Pri výrobe šumivého vína sa používajú drevené stojany v tvare A, v ktorých sú naukladané sektové fľaše, kde prebieha sekundárna fermentácia. Fľaša v taktomto stojane sa dá umiestniť do viacerých polôh, aby sa dali kvasničné kaly ľahšie striasť.

zdroj: www.hachette-vins.com, arrowheadwine.blogspot.com,

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »