KM , 14. aug 2014

Sherry

Definícia pojmu: Sherry je líkérové víno, ktoré sa vyrába v španielskej oblasti Jerez. Vyrába sa z odrôd Pedro Ximenéz, Muscat of Alexandria a Palomino. Obsah alkoholu je v rozmedzí 15-22% obj.

Sherry pozná viacero typov. Vyrába sa ako fino, manzanilla, amontillado, oloroso a cream. Fino a manzanilla vyzrievajú pod vrstvou z kvasiniek, nazývanou aj flor. Týmto vínam sa hovorí aj víno spod kožky.

zdroj: en.wikipedia.org, www.spain-holiday.com,

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »