KM , 01. sep 2014

Slamové víno

Definícia pojmu: Ako slamové víno označujeme prírodne sladké víno, ktoré sa vyrába z nepoškodeného, neskoro zberaného hrozna, ktoré sa minimálne tri mesiace suší v dobre vetraných priestoroch na slame, rákosí alebo na šnúrkach. Získaný mušt musí mať minimálnu cukornatosť 27 °NM (27 kg cukru/100 l muštu).

Slamové víno má vysoký obsah zvyškového cukru, nižšie percento alkoholu. Prevládajú v ňom aromatické vnemy medového plástu a medu. Má harmonické kyseliny, koré podporujú štruktúru sladkého vína.

 

zdroj: sk.wikipedia.org, peniaze.pravda.sk, www.vinplanet.cz

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »