KM , 14. aug 2014

Tanín

Definícia pojmu: Tanín je trpkastý rastlinný polyfenol, nachádzajúci sa v šupkách hrozna. Jeho zvieravá chuť je typická pre červené vína a nedozreté ovocie.

Sú dve skupiny tanínov – tie, ktoré sa nachádzajú prirodzene v hrozne a tie, ktoré sa do vína dostávajú z dreva dubových sudov. Taníny sú dobré na stabilizáciu farby a chute.

zdroj: www.global-wines.sk, www.rsc.org

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »