KM , 14. aug 2014

Telo vína

Definícia pojmu: Plnosť vína, extraktívnosť. Je to vzájomná harmónia cukru, necukorných látok a alkoholu, ktoré vytvárajú spolu dlhú, výnimočnú dochuť.

Ak je dobrý ročník, víno obsahuje vysoké množstvo cukorných i necukorných látok, je mohutné, plné. Ak je ročník nepriaznivý, daždivý, aj hrozno a víno obsahujú málo týchto látok – je tenké, s krátkou dochuťou.

zdroj: www.reuters.com, www.enjoygram.com

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »