KM , 01. sep 2014

Vinho verde

Definícia pojmu: Ľahké, kyselkavé biele, perliace víno zo severu Portugalska z provincii Minho a Duoro. Obsahuje málo alkoholu (8-11 % obj.) a pre exportné účely sa často upravuje cukrom.

Vinho verde je mladé, jemne perliace víno zelenkavej farby, s arómou lúčnych tráv, s vyššou kyselinkou.

 

zdroj: en.wikipedia.org, www.alswines.com, www.adegapontelina.com

  • Nekróza viniča Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Nekróza viniča

    Definícia pojmu: Nekróza viniča je nebezpečná vírusová choroba, napádajúca väčšinou podpníkový vinič. Po prepuknutí príznakov ...

  • Múčnatka Vinársky slovníček,  Katarína Macková,  17, dec 2014

    Múčnatka

    Definícia pojmu: Múčnatka je hubová choroba viniča, ktorá napáda všetky zelené časti viniča v podobe ...

Najčítanejšie články »