ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Alibernet, výber z hrozna 2012

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca vína Vinkor
Odroda Alibernet
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Južnoslovenská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2012
Servírovacia teplota (°C) 16-18
Farba vína Červené
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 4
Dostupnosť:Vypredané
Zostáva len 0
Do 48 hodín u vás
10,99 €

Víno má veľmi intenzívnu karmínovo-červenú farbu. Vôňa je sýta so silným vnemom bobuľového ovocia, čiernych ríbezlí , višne a sušených sliviek. V plnej a dlhej chuti nájdeme horkú čokoládu a černice doplnené príjemným trieslom.

Gastro odporúčanie: Ideálne podávať pri teplote 16 - 18°C k poľovníckym špecialitám alebo ku krvavým steakom.

Ocenenia:
Strieborná medaila - AWC Vienna 2014
Národný salón vín 2015

Vinkor

Rodina sa venuje vinárstvu už celé desaťročia, kde čerpá z poznatkov dopestovania kvalitného hrozna z rodiny Vrškovcov a spracovaniu hrozna rodiny Zárubovcov. Sú malou vinárskou firmou a ich zámerom je pokračovať v tradícii výroby kvalitných malokarpatských vín. Orientujú sa na výrobu vín, ktorým miestne pôdne a klimatické podmienky najviac vyhovujú Veltlínske zelené, Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Rulandské biele, Dornfelder a Frankovka modrá.

Ku kvalite vín významnou mierou prispieva osvedčená technológia ich spracovania a výroby s použitím modernej technológie riadeného kvasenia. Vyrobené vína sú odrodovo typické, ľahké, suché, svieže, chuťovo čisté s lahodnými kyselinami a jemným tónom malokarpatskej pôdy.



Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Alibernet, výber z hrozna 2012
Vaše hodnotenie:
Dajte vedieť ostatným váš názor a získajte zľavu 5%

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno vieme dodať aj v štýlovej drevenej bedničke.