Hoci prvé fľašované vína rodinného vinárstva Mátyás boli uvedené na trh až v roku 2005, výrobou vína sa táto rodina zaoberala už oveľa dávnejšie. Podobne ako ostatné rodiny žijúce v Novej Vieske, aj oni mali iba menší vinohrad, z ktorého si každý rok vyrobili víno len pre vlastné potreby. Tento vinohrad, ako aj k nemu prislúchajúca pivnica, boli rovnako ako láska k vínu rodinným dedičstvom.

História vinárstva sa začala písať v roku 2003, kedy sa zrodilo rozhodnutie, že z dedičstva vybudujú rodinnú usadlosť. Dnes vinár András Mátyás so svojou rodinou obhospodarujú celkovo 12 hektárov vinohradov. Výroba vína spolu s jeho uskladnením je situovaná do malebnej klenbovej pivnice, kde sú vytvorené vynikajúce podmienky pre vyzrievanie týchto skvelých vín. Pivnica je neďaleko Novej Viesky, bokom od rušnej hlavnej cesty. V tomto vynikajúco položenom mieste, ktoré patrí do Strekovského vinohradníckeho rajónu v roku 2008 a 2009 vysadili takmer 12 hektárov vinohradov. Pestujú tu odrody  Feteasca regala, Tramín červený, Rizling vlašský, Pinot blanc, Chardonnay, Rizling rýnsky, Rulandské šedé, Pinot noir, Frankovka modrá a Dunaj.

Pôdne zloženie je tu sprašové a hnedozem na vápencovom a pieskovcovom podklade. Použijúc slová Cicera: „To, čo vytvorila príroda, je vždy lepšie, ako to, čo bolo vytvorené umelo.“ András Mátyás vinár a vinohradník v jednej osobe už viac než päť rokov presadzuje výlučne ekologické vinohradníctvo, vďaka ktorému už môžu oficiálne používať označenie BIO víno. Zároveň obhospodarujú vinohrady udržateľným spôsobom a snažia sa o zvyšovanie cennej biodiverzity. Vinič obhospodarujú ekologickým spôsobom už od jeho založenia.

Ich cieľom je dosiahnuť biodynamické hospodárstvo a čo najvyššiu možnú úroveň harmónie s prírodou. Ich prácu určujú dva dôležité princípy: tradícia a prirodzenosť. Čo to však znamená v praxi? Prevažná väčšina ich vín, podľa tradičnej výroby vína, fermentuje a dozrieva v dubových sudoch, podľa možnosti čo najdlhšie. Do fermentácie a vývoja vín nezasahujú, nechávajú celý proces na prírodu. Sú len pozorovateľmi všetkých procesov, čo znamená, že kvasnice, enzýmy a iné prídavné látky majú už dlhé roky "zákaz vstupu" do ich pivníc, tak, ako aj filtrácia, alebo čírenie. Dozrievaniu vína napomáhajú len tým, že ho až do fľaškovania nechávajú zrieť na kaloch. Jediným zásahom pri výrobe vína je jeho mierne zasírenie pred fľašovaním a aj to sa deje za veľmi prísneho dohľadu.