Poznáte takú tú vetu, že: "Na Slovensku sa nedá spraviť poriadne červené?" Tak je čas, na ňu konečne zabudnúť!

Už to bolo dávno, keď sa táto (už vtedy!) neopodstatnená veta začala šíriť vinárskym svetom a nejeden milovník vína prepadol pocitu, že červené zo Slovenska sa vlastne nikdy nevyrovná tým svetovým...

My hovoríme "NIE" a dnes Vám pod naše tvrdenie prinášame silný dôkaz! Slovenský Cabernet Sauvignon Limited Edition 2018, víno narodené v Mužli na hone Farička - Staronový vrch s cukornatosťou pri zbere 26,5 °NM. Áno, vyrobené z dokonale zrelého hrozna, 20 mesiacov vyzrievané v nových, francúzskych sudoch Seguin Moreau a Adour. Farba je tmavá, purpurovo - granátova. V aromatike prevládajú čučoriedky. No stretnete aj slivky, moruše, ostružiny, tóny horkej čokolády, čierne ríbezle či karamelovú briošku. V chuti objavíte prezreté čerešne, sušené slivky, espresso, mliečnu čokoládu, creme de cassis no proste pohladenie v pohári a živý dôkaz, že aj u nás dokážeme vyrobiť svetové červené!

Jedná sa o limitovanú edíciu 1450 fliaš, ručne číslovanú so zavoskovanou zátkou. A ešte čosi, ak je Váš jazyk ešte viac zhýčkaný a na svojej vínnej ceste ste sa "už prepili" ku komplikovanejším vína, skúste Pinot Noir 2018 Limited Edition 2018 od toho istého vinára - Jara Korbaša! Oplatí sa.


Na zdravie!