Radi by sme vám predstavili vinárstvo Miro Fondrk, ktoré pribudlo do našej ponuky. Miro Fondrk vždy pri víne uprednostňuje jedinečnosť a kvalitu. Nikdy ho neuspokojili vedomosti, ktoré o víne mal. Preto po Ekonomickej univerzite vyštudoval aj vinohradníctvo a vinárstvo na fakulte v Lednici, Mendelovej univerzity v Brne. Stal sa držiteľom Advanced Certificate WSET v Londýne a dokončuje Level 4 - Diploma, na Weinakademie Österreich v Ruste. Celé jeho úsilie prirodzene smerovalo k vzniku vlastného vinárstva, ktoré by sa dalo charakterizovať ako "butikové"

Kvalita hrozna je pre neho najdôležitejšia, ale zároveň vie, že bez modernej a šetrnej technológie nie je ľahké vyrobiť špičkový produkt. Okrem nerezových tankov, kde vyzrievajú svieže biele a ružové vína, vyrába biele a červené vína, ktoré necháva zrieť vo veľkých dubových sudoch a malých 225l francúzskych barikových sudoch značky Vicard. 

Vína vyrába z hrozna, ktoré pochádza z dvoch výnimočných slovenských vinohradníckych oblastí. Z vlastných vinohradov v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti pri obciach Rúbaň a Nová Vieska, kde pestuje slovenské novošľachtence a medzinárodné odrody ako Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Merlot. Z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti si vyberá to najlepšie hrozno odrôd Veltlínske zelené a Chardonnay od kamaráta, vinohradníka a vinára Milana Skovajsu. 

Každý vinársky rok pre neho prináša nové výzvy a ciele, no základná filozofia sa nemení. Vždy sa snaží vyrobiť vína v najvyššej kvalite, ktoré sú pevnejšie, živšie, s komplexnejšou aromatikou a dlhým potenciálom zrenia. Jednoducho povedané dokonalosť nepozná hranice, stále je čo zlepšovať a kam sa posúvať.

Na zdravie.