Paulinshof je bývalý kláštor, ktorý patril ku kostolu sv. Paulína v Trieri. Už jedenásť storočí vinárskej kultúry charakterizuje históriu tohto bývalého kláštorného nádvoria. Prvé písomné zmienky o pestovaní viniča na tomto mieste sú v donačnej listine kráľa Henricha I. z roku 936. V roku 1716 prišlo k veľkej prestavbe tejto usadlosti, no jej vonkajší vzhľad sa zachoval až dodnes. V roku 1776 tu bola vybudovaná nová vínna pivnica a lisovňa. Počas sekularizácie sa v roku 1803 stal Paulinshof súkromným majetkom a od roku 1969 je vo vlastníctve Klausa a Christy Jüngling.

  Vinice Paulinshof sa rozprestierajú na jedných z najlepších miest v Kestene a Braunebergu. Na Mosele konkrétne aj v okolí Kestenu nahrávajú špecifické klimatické podmienky pestovaniu Riesligu ako takému. Pohorie Eifel ponúka ochranu pred studenými severnými vetrami na východe. Na západe je vinič chránený meandrujúcim tokom rieky Mosel, na juhu pohorím Hunsrück. Exkluzívna lokalita vinice „Brauneberger Kammer“ sa nachádza na obzvlášť exponovanej polohe a sú majetkom výhradne Paulinshofu. Vína z tejto vinice patria vlajkové lode vinárstva.

  V súčasnosti je rozloha týchto strmých viníc Paulinshofu cca. 10 hektárov. Úroda je zámerne veľmi obmedzená a zredukovaná natoľko, že v Rieslingu vzniká nádherná koncentrácia vôní a chutí. Samozrejmosťou je ručný zber hrozna, čo je jediná možnosť na strmých svahoch so sklonom až do 70 %. Vína Paulinshofu sú charakterizované prirodzenou súhrou pôdy, mikroklímy, krajiny no aj samotného prístupu, vedomostí vinára. Veta „Poznáme každé hrozno“ patrí medzi obľúbené frázy Klausa a Christy to možno ochutnať aj vo vínach so žiarivou jemnosťou, šťavnatosťou a mimoriadnou mineralitou, ktoré sa dokonale dopĺňajú v spojení s dobrým jedlom.