Vinárstvo Rariga je rodinné vinárstvo spod Malých Karpát, zaoberajúce sa pestovaním hrozna, jeho spracovaním a následnou výrobou vín. Vinárstvo sídliace v Modre založil vinár Igor Rariga a teraz ho ako technológ úspešne rozvíja syn Marek. Oficiálne začali v roku 2003, no korene siahajú už do roku 1986, kedy práve Igor Rariga, zasadil svoj prvý vinohrad. Dnes je to už moderné vinárstvo s ročnou produkciou približne 45 tisíc fliaš, ktoré nájdete výhradne vo vinotékach a gastronomických zariadeniach.
 
   Vinice vinárstva sa rozliehajú na ploche 7 hektárov, v okolí vinárskeho mesta Modra. V posledných rokoch kladú Rarigovci veľký dôraz na udržateľnosť, čo dokazuje ekologický prístup už vo vinici, ako aj pri spracovaní hrozna a samotnej výrobe vína. Každý jeden ich vinohrad je iný, špecifický, čo spojením tradičných postupov s modernou technológiou dotvára neopakovateľný charakter ich vín.
 
   Za svoju vlajkovú loď rozhodne považujú odrodu Rizling rýnsky, ktorý má na svahoch Malých Karpát ideálne podmienky pre svoj rast. Kamenistá pôda, slnečný svah, ale i dlhoročné vinárske skúsenosti, premieňajú nielen túto odrodu z modranského regiónu na jedinečné víno svetovej úrovne. Rizlingy pestujú na troch rôznych honoch. Hon Lorecár je 35 ročná vinica, ktorá dáva tejto odrode peknú ovocnú, broskyňovú chuť, svieže kyselinky a dlhú dochuť. Mladší hon Šarkaperky patrí medzi najvyššie položené vinice v Modre. Skalnaté podložie a južný slnečný svah prenechávajú rizlingu krásnu mineralitu, ktorá prechádza od šťavnatého ovocia, až k ľahkým medovým tónom.
 
   Pre tých milovníkov vína, ktorý preferujú červené vína vždy radi ponúknu sýto rubínový Alibernet s prenikavou vôňou lesného ovocia, egrešu a jemného podtónu čokolády. Jednoducho skvelý Alibernet vyváženou chuťou a harmonickou trieslovinou. Pozornosť si zaslúži aj ich Dunaj s aromatikou sladkého drievka a chuťou zrelého lesného ovocia.