Nový Zéland je považovaný za jedno z najlepších miest na svete na pestovanie hrozna, najmä preto, že má unikátnu kombináciu pôdy a klímy. Novozélandská pôda obsahuje vysoké množstvo minerálov a vulkanických prvkov, ktoré sa vynikajúco pretavia do chuti a vône hrozna. Klíma je mierna a oceánska, čo znamená, že hrozno dobre zreje a má dostatok času na vývoj charakteristických chutí a aróm.

Sauvignon Blanc je jednou z najpoužívanejších odrôd hrozna v Novom Zélande a predstavuje až 85% celkovej produkcie. Táto odroda hrozna bola do Nového Zélandu zavedená v 70. rokoch minulého storočia, ale rýchlo sa stala najpopulárnejšou odrodou v krajine.

Výrobcovia sa v Novom Zélande snažia zachovať autenticitu a charakteristický štýl svojich vín. V posledných rokoch sa však objavuje tendencia k experimentovaniu s novými spôsobmi výroby vína, čím sa snažia o vytvorenie nových chutí a aróm. (Napríklad niektorí výrobcovia nakvášajú hrozno v kontakte so šupkami, čo dáva vínam zlatavú farbu a odlišnú chuť).

Rimapere je jedným z najnovších prírastkov na novozélandskom vínarskom trhu. Túto značku spustila v roku 2017 rodina Rothschildovcov spolu s novozélandským výrobcom Taimana. Rimapere je vyrobené z hrozna z oblasti Marlborough a vyznačuje sa bledo zlatistou farbou so zelenkavými odleskami. Vo vôni nájdete zrelý citrón, šťavnatý ružový grapefruit, kiwi, marakuju a čerstvo pokosenú trávu. Chuť kopíruje aromatiku, je stredne plná, explozívne ovocná so šťavnatým, dlho trvajúcim záverom.

Rimapere sa snaží minimalizovať svoj dopad na životné prostredie. Používa preto organické metódy v pestovaní hrozna a výrobnom procese. Výsledkom je víno, ktoré nie je len chutné, ale aj etické a ekologické