Dovoľte, aby sme vám predstavili niekoľko noviniek v našej ponuke.
 
Pre milovníkov zaujímavých rosé sme pridali nový ročník Rosado de Auguja 2020 z vinárstva Penascal. Polosuché, prírodne perlivé rosé z odrody Tempranillo. Časť muštu sa získava šetrným lisovaním, časť zo samotoku. Kvasením pri nízkych teplotách sa dosahuje maximálna ovocnosť a sviežosť. Kvasenie sa zastavuje prudkým schladením pri zachovaní približne 11 g/l zvyškového cukru a pri pretlaku CO2 cca 1 atmosféry. Výsledkom je rosé plné lesných jahôd a malin. V chuti najviac osloví šťavnatosť drobných červených plodov a harmónia medzi zvyškovým cukrom, sviežou kyselinkou a ovocnosťou, podporená jemnými bublinkami.
 
Ak preferujete pekné šumivé vína máme pre vás novinku z vinárstva Velkeer v podobe sektu Rizlingu vlašského 2018. Krásna aróma žltého melónu, zrelého hrozna a ananásu, je postavená na šťavnatých kyselinách vďaka ktorým má sekt vysokú sviežosť. No ak hľadáte plnšie, krémové tóny v spojení s lesnými malinami a černicami za ktorými jemne nastupujú florálne tóny okvetných lístkov ruže a ľalie, potom odporúčame Cava Extremarium rosado brut od vinárstva Mont Marcal.
 
Pre fanúšikov červených vín sme zaradili aj dve španielske novinky. Prvá je od Gómez Cruzado - Crianza 2017. Stredne plné, harmonické v chuti príjemne zamatové taníny. Táto Crianza je zložená z odrôd Tempranillo 80% a Garnacha 20%. Druhou novinkou je La Poda Tinto de Toro 2018 z produkcie vinárstva Bodegas Palacio. Tinta de Toro je lokálne pomenovanie pre Tempranillo v regióne Toro. Je to starý klon tejto odrody z vinohradov starších viac ako 40 rokov. Víno má výraznejšie a sladšie taníny, pôsobí sladšie ako v skutočnosti je. Vo vôni pevné s živočíšnou aromatikou, ktorá sa prenáša aj do chuti. Po "nadýchaní sa" začne postupne uvoľňovať aromatika čierneho bobuľového ovocia ako ríbezle, alebo čierne višne. Nastupujúca chuť je výrazná, prechádza do peknej štruktúry korenia a trieslovín.
 
Určite nesmieme zabudnúť ani na novinky zo slovenských vinárstiev. Zo skalického vinárstva Vysoké pole je v ponuke nový ročník obľúbeného Skalického rubínu z odrôd Frankovky modrej 80%, Svätovavrineckého 15% a Modrého portugalu 5%. Toto stredne plné víno  je v chuti unikátne pre svoju kombináciu korenia, minerality, ovocia a dreva, ktoré sa navzájom vyvažujú do príjemnej harmónie. Ak Vám ulahodí odroda Pinot noir, potom odporúčame ochutnať Pinot Theresian 2018 od Editio Vinifera. Víno je z limitovanej produkcie. Hrozno pochádza z južných polôh čachtických vinohradov s ílovito-vápenatou pôdou. Vo vôni nájdete krásne tóny zrelých čerešní, sliviek a bieleho korenia. V chuti ucítite harmonické taníny podporené plným telom a šťavnatým ovocným charakterom.

Na zdravie.