Teplé letné dni, dlhé vegetačné obdobie a výnimočné zloženie pôdy, napomáhajú tomuto vinárstvu každoročne vytvárať výborné vína, pochádzajúce zo svahov Nitrianskej pahorkatiny, lokality Veľký Kýr. Samotné vinárstvo bolo založené v roku 2011, ale história výroby vína a vinohradníctva u tejto rodiny siaha do dávnej minulosti. Z rodinnej pivnice sa v roku 2011 presťahovali do pivnice na hone Perešek, nachádzajúcom sa nad obcou Veľký Kýr z južnej strany. Je osadená priamo vo vinohradoch, na najvyššom mieste kopca, čo dotvára peknú atmosféru pre degustácie pod holým nebom.
 
Vo Velkeere momentálne obhospodarujú 17 hektárov vinohradov. Najstarší vinohrad s názvom Kántorov, bol vysadený v roku 1973, ako ucelená plocha Rizlingu vlašského. V roku 2005 tento vinohrad obnovili, následne vysadili odrody Rizling rýnsky a Sauvignon blanc. V roku 2014 sa pustili do výsadby ich najrozľahlejšej vinice Perešek. V roku 2019 vysadili najmladší vinohrad na hone Kövecses. Poloha týchto vinohradov praje najmä tradičným odrodám ako sú Rizling rýnsky, Rizling vlašský a Frankovka modrá. Medzi osvedčené odrody patrí taktiež Sauvignon blanc, ktorému vyhovujú chladnejšie noci počas dozrievania a tiež Dunaj a Pálava, ktoré počas teplých slnečných dní absorbujú teplo z celodenného slnka. Od roku 2012 vytvárajú každoročne netypické ružové cuvée s názvom Tri Ruže. Tri Ruže vznikli ako úmysel, spojiť tri najlepšie ružové vína ročníka. Postupne sa toto víno stalo jedným z ich najpredávanejších a dodnes sa teší veľkej obľube.
 
   Práca v pivnici je pre vývoj vína veľmi dôležitá, preto sa v nich snažia zachovať čo najsilnejší odkaz na terroir. Jedinečná pôda a poloha vinohradov okolo Veľkého Kýru prináša vyvážený pomer cukrov a kyselín v hrozne. Pre vinára je vždy výzvou vyrobiť každoročne z rovnakej vinice zaujímavé biele a červené víno so znateľným rukopisom terroiru. Či sa im to vo Velkeere darí, si môžete sami overiť.