ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Botris, neskorý zber 2012

Viac informácii
Zvyškový cukor sladké
Výrobca vína Macík Winery
Odroda Lipovina
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Tokaj
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2012
Servírovacia teplota (°C) 9-11
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Vypredané
Zostáva len 0
Do 48 hodín u vás
12,07 €

Víno je výraznej, slamovo žltej farby. Prelína sa v ňom medovosť, s kandizovaným ovocím a vyvažuje ho príjemná kyselinka. Vo víne je krásne vybalansované spojenie cukrov, kyselín, minerality a sviežosti.

Macík Winery

TOKAJ MACIK WINERY je rodinná firma, ktorú v súčasnosti tvoria 2 generácie vinárov. Pôsobia v srdci Tokaja, v dedinke Malá Tŕňa. Prvé dve generácie vinárskej rodiny Macik pôsobili vo vinohradníctve v Sobraneckom vinohradníckom rajóne v obci Choňkovce a Tibava. Tam siahajú korene Jara Macika staršieho.

V roku 1982, po ukončení vysokoškolského štúdia sa Jaro a Majka Macikovci zamestnali vo vinárskych závodoch kde Majka uplatnila svoje znalosti zo štúdia na chemicko-technologickej fakulte v obore kvasnej chémie ako pracovníčka laboratória a Jaro ako mechanizátor. Neskôr čakal oboch ambicióznych mladých ľudí pracovný postup, a za ním ďalšie. Jaro st. nakoniec stál na najvyššom poste v Tokaji š.p. ako generálny riaditeľ. Majka sa stala hlavnou šéfkou kvality. No v polovici 90. rokov nastal zlom. V roku 1995 založila Majka spoločnosť na distribúciu vín. Počas privatizácie bol Jaro St. uvoľnený z postu generálneho riaditeľa TOKAJ š.p., čo mu nebránilo spolu s manželkou pokračovať v rodinnej tradícii pestovania viniča a výroby vína.

A tak začalo sa formovať TOKAJ MACIK WINERY, rodinné vinárstvo. V roku 1999, po skončení štúdia na americkej univerzite sa k nim pridal aj syn Jaro mladší so svojou manželkou Erikou. Dnes dve generácie pôsobia vzájomne v Malej Tŕni, kde postupne spolu budovali modernú výrobnú halu, zrenovovali stredovekú pivnicu pod vinárstvom. Taktiež postavili penzión, pripravili reštauračné zariadenia pre svoju klientelu.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Botris, neskorý zber 2012
Vaše hodnotenie:
Dajte vedieť ostatným váš názor a získajte zľavu 5%

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno vieme dodať aj v štýlovej drevenej bedničke.