Brazília Vinhal blend espresso 200g
Výrobca | Jungle Roastery |
---|---|
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | --- |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
V chuti prevládajú perník, maslová sušienka, mrkvový koláč, čokoláda s nízkym obsahom acidity. Dochuť kávy sladšia, jemne oriešková.
Farmár - Rafael Vinhal
Farma - Fazenda Estrela a Fazenda Recanto
Oblasť - Cerrado Minas, Minas Gerais
Odrody - Yellow a Red Catuai, Topázio, Icatu, Catucai, IBC12
Spracovanie - Natural
Nadmorská výška – 1100 mnm
Hmotnosť balenia - 200g
Jungle Roastery
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.