ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Cabernet Sauvignon ALPHA 2017

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca Montes
Odroda Cabernet Sauvignon
Krajina pôvodu Chile
Oblasť pôvodu Colchagua Valley
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2017
Servírovacia teplota (°C) 16-18
Farba vína Červené
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Vypredané
Do 48 hodín u vás
18,00 €

Veľmi jemné víno odrody Cabernet Sauvignon. Vôňa je elegantná, ríbezľová s jemným nádychom francúzskeho duba. V chuti je ľahké, v závere sa na povrch dostáva zrelé bobuľové ovocie.


Montes

Montes je vinárstvo z Čile, ktoré v roku 1987 založili vinárski nadšenci Aurelio Montes a Douglas Murray. Obaja mimoriadne skúsení odborníci si tak splnili sen o výrobe vysoko kvalitného čilského vína , ktoré bude prekonávať všetky dovtedajšie štandardy. V priebehu dvoch desaťročí sa z neznámeho lokálneho producenta stalo vo svete uznávané vinárstvo s exportom do viac ako 100 krajín. Vína z produkcie Montes znalci poznajú ako mimoriadne koncentrované,komplexné a štýlové. Ochutnajte tento úspešný vinársky príbeh. 


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Cabernet Sauvignon ALPHA 2017
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Chile

V Chile sú v skutku extrémne variabilné podmienky: siahajú od arídnych a extrémne horúcich pomerov na severe až k veľmi vlhkým na juhu. Hlavná vinohradnícka oblasť okolo Santiaga je suchá s 380 mm vodných zrážok za rok; žiadne jarné mrazy a takmer sústavne jasno, slnečno. Blízkosť Ánd, ktorých vrcholy sú aj v lete pokryté snehom, umožňuje masívnu výmenu studeného vzduchu v noci, čo umožňuje zachovanie kyselín hrozna. V centrálnom údolí sú denné teploty 30-35 °C, v noci 12-15 °C.

Väčšina viniča sa pestuje na pobrežných a údolných rovinách, ktoré siahajú až k úpätiam Ánd. V Chile sú nezavlažované vinohrady na úbočiach hôr v centrálnej zóne; závlahy sa však bežne používajú v iných častiach krajiny.

Vinič v oboch krajinách pestujú na značne rozdielnych pôdach. Lepšiu kvalitu vín v Chile možno pripísať hlbším vápencovým pôdam v niektorých častiach krajiny.

V Chile používajú tradičné metódy pre väčšinu vín a často využívajú techniku z Bordeaux. Po vládnej ekonomickej politike Chile roku 1974 zaviedlo moderné tanky z nehrdzavejúcej ocele a zlepšilo aj technológiu výroby v malých vinárskych podnikoch. Vďaka Miguelovi Torresovi vedú mnohí producenti kvalitných vín v Chile fermentáciu pri nižších teplotách a využívajú aj iné moderné techniky: výsledkom sú oveľa sviežejšie biele vína s ovocným charakterom.

Lokalizácia: Vinič sa v Chile pestuje na 1 290 km dlhom pobreží Tichého oceánu. Najhustejšie sú vinohrady južne od Santiaga.
 
Rozloha vinohradov: 116 000 ha
 
Podnebie: od suchého púštneho na severe až po subarktické na juhu
 
Pestované odrody: Barbera, Bonarda, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Cerega, Chardonnay, Chenin blanc, Criolla, Ferral, Grenada, Grignolino, Johannisberg riesling, Lambrusco, Malbec, Malvasia, Merlot, Muscat, Nebbiolo, Pais, Palomino, Pedro Ximénez, Petit verdot, Pinot blanc, Pinot gris, Pinot noir, Refosco, Renano, Sangiovettoe, Sauvignon blanc, Sémillon, Sylvaner, Syrah, Tempranillo, Torrontes, Ugni blanc 


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v štýlovej drevenej debni, ktorú zakúpite tu.