ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Cabernet Sauvignon rosé 2020

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca vína Korbaš - Rodinné vinárstvo
Odroda Cabernet Sauvignon
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Južnoslovenská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2020
Servírovacia teplota (°C) 7-9
Farba vína Ružové
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
Brands:
9,00 €

Jaro Korbaš robil, na lodi v Karibiku, a keď bola príležitosť spraviť si someliersky kurz, ktorý vyučovali traja Master Someliers naraz, nezaváhal.. Najprv však musel prejsť výberom. "To bolo srandy, kukať na tých Indov a Filipíncov, ako sa tam potia. Ja som bol v pohode, už som mal odpité :),“ hovorí Jaro Korbaš z Rodinného vinárstva Korbaš.

Po návrate z lode nadviazal na rodinnú tradíciu a začal robiť vlastné víno. Po piatich rokoch skončil školu v Lednici na Morave, odbor vinohradníctvo a vinárstvo a výsledky sa dostavili okamžite: Jeho vína vyhrávajú súťaže na Slovensku i v zahraničí! Presvedčte sa:

Víno lososovo ružovej farby, vo vôni sladké lesné jahody, jemná čierna ríbezľa a smotana. V chuti je plné malín a ostružín s pikantným a sviežim záverom.


Cukornatosť hrozna: 21 °NM
Zostatkový cukor: 4,9 g/l
Kyseliny: 7,1 g/l
Alkohol: 12%

Korbaš - Rodinné vinárstvo

Rodinné vinárstvo Korbaš v Bernolákove sa spracovávaním hrozna a výrobou bielych i červených vín zaoberá už od roku 2009. Všetky vína sú vyrábané len z kvalitných odrôd hrozna z Malokarpatskej (Chorvátsky Grob, Pezinok) a Južnoslovenskej (Dvory nad Žitavou) oblastí Slovenska. 

Pri spracovaní hrozna a výrobe vína používa moderné technologické a výrobne metódy, ktoré zaručujú vysokú kvalitu a jedinečnú chuť ich vín. Neodmysliteľnou súčasťou výroby kvalitného vína je jeho vyzrievanie, ktoré priebieha už výhradne len v barikových sudoch, dodávajúcich vínam ich výnimočnú arómu. 


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Cabernet Sauvignon rosé 2020
Vaše hodnotenie:
Dajte vedieť ostatným váš názor a získajte zľavu 5%

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v štýlovej drevenej debni, ktorú zakúpite tu.