Reserva Cabernet Sauvignon 2020
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca | Caliterra |
Odroda | Cabernet Sauvignon |
Krajina pôvodu | Chile |
Oblasť pôvodu | Colchagua Valley |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Ročník | 2020 |
Servírovacia teplota (°C) | 16-18 |
Farba vína | Červené |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Obsah alkoholu | 13,50% |
Minimálny počet kusov | 1 |
Rubínovo červená farba. Intenzívna vôňa čiernych ríbezlí, malín a čučoriedok doplnená herbálnymi tónmi tabaku. Plná chuť postavená na ovocí, horkej čokoláde a sladkého drievka. Bohatá štruktúra s vibrujúcou kyselinkou a harmonickými tanínmi. Stredne dlhý záver.
Caliterra
Vinárstvo Caliterra bolo založené v roku 1996 ako spolupráca vinárskych rodín Mondavi a Errázuris , čím sa zavŕšila snaha o výrobu vysoko kvalitných vín , ktoré odrážajú potenciál Čilského vinárstva.
Firma sídli v lokalite Colchagua Valley, a obhospodárujú zhruba 1085 hektárov viniča. Vnútrozemské podnebie, chladné noci a teplé vetry dopomáhajú k tvorbe intenzívneho , koncentrovaného a vyváženého vína.
Vinárstvo Caliterra vyznáva princípy trvalo udržateľného poľnohospodárstva, čo znamená že svojim fungovaním sa snažia čo najmenej zasahovať do okolitej prírody.
Medzi obľúbené vína ich produkcie patria Reserva Sauvignon blanc či Tributo Cabernet Sauvignon.
Chile
V Chile sú v skutku extrémne variabilné podmienky: siahajú od arídnych a extrémne horúcich pomerov na severe až k veľmi vlhkým na juhu. Hlavná vinohradnícka oblasť okolo Santiaga je suchá s 380 mm vodných zrážok za rok; žiadne jarné mrazy a takmer sústavne jasno, slnečno. Blízkosť Ánd, ktorých vrcholy sú aj v lete pokryté snehom, umožňuje masívnu výmenu studeného vzduchu v noci, čo umožňuje zachovanie kyselín hrozna. V centrálnom údolí sú denné teploty 30-35 °C, v noci 12-15 °C.
Väčšina viniča sa pestuje na pobrežných a údolných rovinách, ktoré siahajú až k úpätiam Ánd. V Chile sú nezavlažované vinohrady na úbočiach hôr v centrálnej zóne; závlahy sa však bežne používajú v iných častiach krajiny.
Vinič v oboch krajinách pestujú na značne rozdielnych pôdach. Lepšiu kvalitu vín v Chile možno pripísať hlbším vápencovým pôdam v niektorých častiach krajiny.
V Chile používajú tradičné metódy pre väčšinu vín a často využívajú techniku z Bordeaux. Po vládnej ekonomickej politike Chile roku 1974 zaviedlo moderné tanky z nehrdzavejúcej ocele a zlepšilo aj technológiu výroby v malých vinárskych podnikoch. Vďaka Miguelovi Torresovi vedú mnohí producenti kvalitných vín v Chile fermentáciu pri nižších teplotách a využívajú aj iné moderné techniky: výsledkom sú oveľa sviežejšie biele vína s ovocným charakterom.
Lokalizácia: Vinič sa v Chile pestuje na 1 290 km dlhom pobreží Tichého oceánu. Najhustejšie sú vinohrady južne od Santiaga.
Rozloha vinohradov: 116 000 ha
Podnebie: od suchého púštneho na severe až po subarktické na juhu
Pestované odrody: Barbera, Bonarda, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Cerega, Chardonnay, Chenin blanc, Criolla, Ferral, Grenada, Grignolino, Johannisberg riesling, Lambrusco, Malbec, Malvasia, Merlot, Muscat, Nebbiolo, Pais, Palomino, Pedro Ximénez, Petit verdot, Pinot blanc, Pinot gris, Pinot noir, Refosco, Renano, Sangiovettoe, Sauvignon blanc, Sémillon, Sylvaner, Syrah, Tempranillo, Torrontes, Ugni blanc
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.