Facebook Pixel

ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Carpate Diem degustačný set 6fl. histamin free

Viac informácii
Výrobca vína Carpate Diem
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 6x 0.75
Servírovacia teplota (°C) 11-13
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
68,00 €

V tomto degustačnom balíku by sme Vám chceli predstaviť rodinné vinárstvo zo Šenkvíc hospodáriacie na 5 hektároch vlastných vinohradov. Ich nosné odrody sú práve slovenské novošľachtence ako Nitria, Breslava alebo Devín.  Vybrali sme špecialitu akou je rosé z Nitrie, pekná suchá šťavnatá Breslava alebo Nitriu aj v červenej variante. 

Set obsahuje:

1. Nitria rosé 2021
2. Devín 2020
3. Breslava 2020
4. Tramín červený 2020
5. Pálava 2021, sladké
6. Nitria 2020

Víno je možné dodať aj v drevenej bedni, ktorú zakúpite tu.

Carpate Diem


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Carpate Diem degustačný set 6fl. histamin free
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


1. Nitria rosé 2021

Suché rosé s príťažlivou ovocnou vôňou jahôd, červených ríbezlí a malín na vyšľahanej smotane. Stredne plná svieža chuť s primeranou intenzitou zanecháva v ústach čerešňovo-kôstkovú dochuť.

2. Devín 2020

Pekný suchý Devín jemne zelenkastej farby s iskrivým odtieňom. V korenisto – ovocnej vôni sú tóny sušeného ovocia s prevahou ananásu, stôp bazalky a štipky bieleho korenia. Osviežujúca suchá chuť je stredne dlhá s pevnou kyselinou a grepovo – citrusovou dochuťou. Hrozno bolo dopestované vo vlastných vinohradoch vinárstva formou integrovanej ochrany. Pri výrobe vína neboli použité žiadne živočíšne produkty.

3. Breslava 2020

Slovenský novošľachtenec charakteristický prenikajúcou kvetinovo – ovocnou vôňou. Ovocná chuť je intenzívna a expresívna. Pri výrobe neboli použité žiadne živočíšne produkty.

4. Tramín červený 2020

Víno biele suché zlatožltej farby s ovocno-korenistým buketom zrelých marhúľ, hrušiek a muškátového orecha. Chuť je stredne dlhá, medová až korenistá s výraznou kyselinou. Hrozno bolo dopestované vo vlastných vinohradoch vinárstva formou integrovanej ochrany. Pri výrobe neboli použité žiadne živočíšne produkty.

5. Pálava 2021, sladké

Víno biele, polosladké, zlatožltej farby. Pôvabná koncentrovaná kvetinová vôňa a chuť vína je obrazom skvelého ročníka. Buket pripomína exotické kvety jazmínu s medovo-korenistou stopou. Víno je svieže a harmonické. Hrozno bolo dopestované vo vlastných vinohradoch vinárstva formou integrovanej ochrany. Pri výrobe neboli použité žiadne živočíšne produkty.

6. Nitria 2020

Suché červené víno intenzívnej farby s vysokým extraktom a obsahom trieslovín, ktoré mu dodávajú harmonickú chuť. Po dvanásťmesačnom zrení v dubových sudoch získala Nitria pikantnú vôňu dozrievajúceho lesného ovocia. Hrozno bolo dopestované vo vlastných vinohradoch vinárstva formou integrovanej ochrany. Pri výrobe vína neboli použité žiadne živočíšne produkty.