ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Chardonnay 2021

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca Santa Ana
Odroda Chardonnay
Krajina pôvodu Argentína
Oblasť pôvodu Mendoza
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2021
Servírovacia teplota (°C) 9-11
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Obsah alkoholu 12,5%
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Vypredané
Do 48 hodín u vás
6,60 €

Číra žlto zelená farba. Vo vôni dominuje tropické ovocie a citrusy. Chuť je plná, inetnzívna, stredne dlhá.

Santa Ana

Santa Ana je argentínske vinárstvo založené v roku 1891 a bolo jedno z prvých v krajine. Vína z ich produkcie sa stali populárnymi nie len doma ale aj v zahraničí, vyvážajú do viac ako 50 krajín sveta. Venujú sa odrodám ako Cabernet Sauvignon, Malbec, Chardonnay-Viognier, Merlot či Chardonnay

Tvárou vinárstva a človekom, ktorý stojí za jej vínami je už 25 rokov svetoznámy Rodolfo "Opi" Sadler


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Chardonnay 2021
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Argentína

V Argentíne sú vinice situované najviac v provincii Mendoza a St. Juan východným smerom od úpätia Ánd a západne od Buenos Aires. Celková rozloha vinohradov je 346 000 ha.

Väčšina viniča sa pestuje na pobrežných a údolných rovinách, ktoré siahajú až k úpätiam Ánd. V Argentíne sú vinice na úbočiach len do určitej výšky svahov, aby sa voda mohla čo najviac využívať. V Argentíne sú pôdy piesočnaté až ílovité, prevažujú hlboké, voľné pôdy aluviálneho pôvodu. Argentína sa spolieha na veľkovýrobné metódy. Tradičné spôsoby sa používajú aj pre rastúcu výrobu vysokokvalitných odrodových vín.

Argentína je piatou najväčšou vinárskou krajinou na svete. Aby vinič prežil, vzhľadom na diktát nedostatku vodných zrážok, musia sa vinice zavlažovať. V Andách je veľa dažďa i snehu, ale až v zime. Dážď a topiaci sneh sa skladujú vo vhodne umiestnených vodných nádržiach a distribuujú sa závlahovým systémom, ktorý je jedným z najpokrokovejších svojho druhu na svete. Okrem toho tu vykopali systém asi 30 000 studní, aby sa podzemné vodné zdroje mohli tak isto využívať.

Mendoza
S 260 000 hektármi je Mendoza najväčšou vinohradníckou oblasťou v Argentíne. Produkuje viac ako dve tretiny celkovej výroby vína v krajine. V oblasti prevažne červených vín je viac ako 30 000 jednotlivých pestovateľov. Malbec je najdôležitejšou a Cabernet sauvignon najlepšou odrodou. Z ďalších odrôd možno uviesť Tempranillo, Pinot noir a Syrah. Asi 40 000 hektárov zaberajú biele odrody, čo je síce nízke percento v Mendoze, ale v národnom meradle významné. Patrí sem Chardonnay, Chenin blanc, Johannisberg riesling a Muscat.

San Juan
Oblasť je suchšia a horúcejšia ako Mendoza. Je to dôležitá oblasť bielych odrôd. Veľkú časť vysokocukornatého hrozna s nízkou kyslosťou exportujú ako hroznový koncentrát.

Rio Negro
Táto oblasť vrátane Neuquénu je na pestovanie viniča najvhodnejšia. Tu je však iba 5 % vinohradov Argentíny. Teraz vzhľadom na stabilnejšiu politickú klímu oblasť Rio Negro by mohla prilákať tak veľmi potrebnú zahraničnú pomoc, či už z Európy, Austrálie alebo z Kalifornie, aby sa dokázalo, že tu je stredisko argentínskej budúcnosti výroby kvalitného vína.

La Rioja
Na rozdiel od pôvodnej oblasti v Španielsku je to veľmi horúca oblasť. Dorábajú v nej vína s vysokým obsahom alkoholu, nízkou kyslosťou, ktoré vo fľaši často oxidujú.

Catamarca
V oblasti je veľmi málo vinohradov. Vyrobené víno sa najčastejšie spracováva na miestne brandy.

Salta
Oblasť zahrňuje provinciu Juyjuy, má však iba pol percenta viníc krajiny. Podľa argentínskych kritérií je kvalita vín obstojná. Pri zahraničnej expertíze by sa oblasť mohla stať prekvapením kvalitných vín.


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v drevenej bedni, ktorú zakúpite tu.