ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Degustačný set Mrva&Stanko /6fl./

Viac informácii
Výrobca vína Mrva & Stanko
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 6x0.75
Ročník 2014
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Vypredané
Zostáva len 0
Do 48 hodín u vás
58,00 €

Pre priaznivcov bielych a rosé vín sme pripravili skutočné vynikajúci výber z produkcie vinárstva Mrva&Stanko, ročník 2014.

Set obsahuje:

1. Sauvignon (Čachtice), akostné 2014
2. Veltlínske zelené (Šenkvice), akostné 2014
3. Müller Thurgau (Vinodol), akostné 2014
4. Rizling vlašský (Kosihovce), akostné 2014
5. Frankovka modrá rosé (Dolné Orešany), akostné 2014 (polosuché)
6. Cabernet Sauvignon rosé (Vinodol), akostné 2014

Degustačný set je možné zakúpiť aj v darčekovom balení - štýlovej drevenej bedničke na 6 fliaš.

Mrva & Stanko

V dobe, keď trh i celá spoločnosť ešte len hľadali cestu k dobrému vínu, predstavila firma Víno Mrva&Stanko slovenské víno ako moderný nápoj. Víno ako obraz dynamickej krajiny, ktorá je schopná ponúknuť Európe až neobvykle odrodovo čisté víno. Víno harmonické v chuti i vôni, ľahučké ako vánok, plné mladistvej sviežosti, jasu a dovtedy takmer neznámych ovocných tónov, to bola jasná výzva všetkým starým typom vín.

Trh spozornel, ľudia ochutnali niečo nové. Bolo to víno, ktoré symbolizovalo zmenu.

Spoločnosť Víno Mrva&Stanko patrí objemom výroby medzi stredne veľké firmy. Naša produkcia vzrástla z pôvodných 12 tisíc na súčasných 400 tisíc fliaš. Je to hranica, ktorú vinárstvo v záujme zachovania špičkovej kvality neprekročí.

Sortiment tvoria výlučne akostné vína s prívlastkom, akostné odrodové vína a značkové vína z pätnástich preferovaných odrôd hrozna. Pôvodnosť a novosť, ktoré sú pre Víno Mrva&Stanko príznačné od začiatku, vyjadruje aj logo firmy. Je ním list viniča ako symbol toho, že o víne sa rozhoduje vo vinici. Súčasťou loga je faksimile podpisov Vladimíra Mrvu a Petra Stanka, ktorí nimi garantujú jedinečnú kvalitu svojho vína.

Od roku 2004 sa víno vyrába v novom vinárskom závode vybavenom najmodernejšou technológiou.

Ani s najprogresívnejším vybavením však nie je profesionálna výroba vína jednoduchý proces. Pracovníci firmy musia okrem jej ovládania poznať biotechnológie i mikrobiológiu, aby vedeli správne zvoliť vhodný spôsob spracovania hrozna. Cit pre víno v každej etape jeho výroby je samozrejmosťou.

Biele hrozno sa spracúva s veľkou pozornosťou. Najprv sa odstopkuje, potom šetrne vylisuje. Mušty sa odkalia a nasleduje riadené kvasenie. Víno zrie v antikorových tankoch pri nízkych teplotách, aby sa zachovali aromatické a buketné látky, ktoré sú typické pre severnú vinohradnícku oblasť, v ktorej sa Slovensko nachádza.

Červené vína sa po odstopkovaní nakvášajú vo vinifikátoroch, kde pri kontrolovanej fermentácii dochádza k macerácii nielen farbiva, ale aj tanínov a buketných látok. Po vylisovaní nastáva proces tzv. jablčno-mliečnej fermentácie a následné vyzrievanie v drevených sudoch.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Degustačný set Mrva&Stanko /6fl./
Vaše hodnotenie:
Dajte vedieť ostatným váš názor a získajte zľavu 5%

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


1. Sauvignon (Čachtice), akostné 2014
Víno žltozelenej farby, s bohatou vôňou ovocno-rastlinných tónov, najmä zrelých egrešov, zelenej broskyne, žihľavy a lúčneho medu. Víno s výrazným chuťovým vnemom, s dominujúcou chuťou egrešov, žihľavového extraktu a dužiny grapefruitu, s vábivými kyselinami a vyrovnanou, jemne korenistou dochuťou.

Gastro odporúčanie: k morským špecialitám aj sladkovodným rybám, najlepšie ku grilovanému halibutovi so špargľou na masle, ďalej k úpravám hovädzieho mäsa, najlepšie však k teľaciemu kolenu v paradajkovej omáčke, k chuťovo výraznejším šalátom a syrovým špecialitám, najmä z kozieho syra.

Ocenenia:
Vínne Trhy Pezinok 2015 - Zlatá medaila

2. Veltlínske zelené (Šenkvice), akostné 2014
Víno zelenožltej farby, s jemnou ovocnou vôňou zeleného ovocia a lúčnych kvetov. Chuť vína je lahodne ovocná, s jemnými kyselinami a horkastými odrodovými mandľovými tónmi. Fľašová zrelosť: 1 - 2 roky

Gastro odporúčanie: Podávať k teplým úpravám tresky a morského jazyka, k jednoduchším úpravám teľacieho, prípadne hydinového mäsa.

Ocenenia:
Sakura Japan Women`s Wine Award 2015 - Strieborná medaila
Vinalies Internationales Paris 2015 - Strieborná medaila
Vínne trhy Pezinok 2015 - Strieborná medaila
Víno TIRNAVIA 2015 - Strieborná medaila

3. Müller Thurgau (Vinodol), akostné 2014
Víno jemnej žltozelenkastej farby s pestrou škálou ovocných vôní, najmä citrusových plodov, s jemným muškátovým tónom. Chuť vína je šťavnato ovocná, s ovocnosťou dužiny tropického ovocia zvýraznenou sviežimi citrusovými kyselinami.

Gastro odporúčanie: Podávať k jednoduchším úpravám rýb, ku gréckym šalátom s feta syrom, k iným zeleninovým šalátom, olivám a sušeným paradajkám.

Ocenenia:
Bacchus Madrid 2015 - Zlatá medaila
Vitis Aurea Modra 2015 - Strieborná medaila

4. Rizling vlašský (Kosihovce), akostné 2014
Víno svetlozelenej farby, s ovocnou vôňou pestrej palety citrusového ovocia a jabĺk, zvýraznenou pôsobivými zemitými tónmi. Chuť vína je preplnená šťavnatými dužinami citrusových plodov, so sviežimi kyselinkami a medovo-ovocnou dochuťou.

Gastro odporúčanie: k jednoduchším úpravám rýb, najlepšie k morskému vlkovi na grile s rukolou a bazalkovým pestom, taktiež k špecialitám z teľacieho mäsa a pikantnejším zeleninovým šalátom.

Ocenenia:
Vínne trhy Pezinok 2015 - Zlatá medaila

5. Frankovka modrá rosé (Dolné Orešany), akostné 2014 (polosuché)
Víno ružovej farby s pôsobivou ovocnou vôňou zrelého červeného bobuľového ovocia, najmä lesného malinčia. Chuť vína je lahodne ovocná s harmonickou štruktúrou kyselín, s ovocnosťou dozrievajúcich čerešní.

Gastro odporúčanie: Víno odporúčame podávať pri teplote 10 – 12°C. Harmonicky sa dopĺňa najmä s pečenými a grilovanými špecialitami podfarbenými jemnou arómou roštu.

6. Cabernet Sauvignon rosé (Vinodol), akostné 2014
Víno iskrivo ružovej farby, výrazne ovocnej príťažlivej vône sladkého ovocia, najmä lesných jahôd a malín. Chuť vína je šťavnato ovocná s ríbezľovo-žihľavovým lemom, harmonickou štruktúrou kyselín, celkovou eleganciou a dlhým doznievaním.

Gastro odporúčanie: Harmonicky sa dopĺňa najmä s pečenými a grilovanými špecialitami podfarbenými jemnou arómou roštu.

Ocenenia:
Vinalies Internationales Paris 2015 - Strieborná medaila
Vínne trhy Pezinok 2015 - Zlatá medaila
Víno TIRNAVIA 2015 - Strieborná medaila
Mondial du Rosé 2015 - Strieborná medaila