ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Frankovka modrá rosé 2021

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca Karpatská perla
Odroda Frankovka modrá
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2021
Servírovacia teplota (°C) 9-11
Farba vína Ružové
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Obsah alkoholu 12,5%
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Vypredané
Do 48 hodín u vás
9,00 €

Ružové víno jemnej jahodovej farby. Vo vôni vás očaria intenzívne tóny lesných jahôd. Je to príjemne osviežujúce víno šťavnatej ovocnej chuti s príjemnou kyselinkou.

Karpatská perla

KARPATSKÁ PERLA je rodinné vinárstvo zo Šenkvíc, ktoré založili manželia Margita a Ladislav Šebovci v roku 1991. V roku 2012 získalo už druhý rok po sebe titul Vinárstvo roka, ktoré mu udelil Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku spolu s časopisom Vinotéka.

Filozofiou firmy je motto: Perly sa rodia vo vinohrade, pretože kvalitu vína výrazne ovplyvňuje starostlivosť vo vinici. Väčšina vín pochádza zo 46 hektárov vlastných viníc v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Najväčšia vinica Suchý vrch, obrábaná v súlade s princípmi integrovanej produkcie leží na súvislej ploche 28 hektárov. KARPATSKÁ PERLA vyrába vína s chráneným označením pôvodu v kolekciách JAGNET, VARIETO a DÍLEMÚRE a cuvée 4 ŽIVLY z najlepších odrôd ročníka. Vinárstvo používa najmodernejšie vinárske technológie a metódy.

Sú priekopníkmi používania kryomacerácie pri nízkej teplote, ktorú prvýkrát použili už v roku 2003. Hodí sa pri spracovaní bielych odrôd ako sú Muškát moravský a Müller-Thurgau, ktoré patria do kolekcie JAGNET. Sú to vína plné intenzívnej vône a sviežej ovocnej chute.

Vína kategórie JAGNET sú zamerané na ovocnosť a sviežosť, preto pri nich používame veľké dubové sudy, s objemom 3 až 10000 litrov. V nich víno zreje 4 až 12 mesiacov. V kolekcii VARIETO sú už vína vyzreté a plné, ktoré majú vysoký zrecí potenciál. Pri každej jednej odrode rešpektujú jej odrodové charakteristiky a jedinečnosť. Príkladom je použitie pôvodných vínnych kvasieniek zo Suchého vrchu pri víne Devín, ktoré zvýrazňujú charakter tejto aromatickej odrody. Pri niektorých odrodách bielych vín ako Veltlínske zelené používajú metódu sur lie.

Červené vína z kolekcie VARIETO sú charakteristické korpulentnejšou chuťou a vyšším alkoholom. Pri tomto type vín je vhodnejšie realizovať zrenie vína v barikových sudoch. Väčšina ich barikových sudov pochádza z Francúzska. Niektoré sú vyrobené aj zo slovenského duba. Proces zrenia v barikových sudov u nich trvá od 6 do 18 mesiacov. Vína ako André, Frankovka modrá, Svätovavrinecké a Rulandské modré zrejú kratší čas. Alibernet, Cabernet Sauvignon zrejú dlhší čas, ktorý presahuje až 12 mesiacov.

Pri víne cuveé 4 ŽIVLY vyrobenom asamblážou štyroch najlepších odrôd ročníka používajú barikové sudy aj pri červenom, aj pri bielom víne. Biele zreje v barikoch 4 mesiace a červené až 18 mesiacov. Cuveé 4 ŽIVLY nemusia každoročne pozostávať z rovnakých odrôd, vždy však ide o to najlepšie z daného ročníka. Vína v kolekcii DÍLEMÚRE sú vyrobené z kvalitného hrozna najvyššej zrelosti. U slamového, alebo ľadového vína lisujú celé strapce hrozna. Niekedy sa to realizuje aj pri výberoch z hrozna, alebo bobuľových výberoch, čím sa zabezpečí ďalší stupeň selekcie hrozna pre získanie čo najvyššej kvality vína.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Frankovka modrá rosé 2021
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v štýlovom darčekovom obale, ktorý zakúpite tu.