Mapu Cabernet Sauvignon 2012
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca vína | Baron Philippe de Rothschild |
Odroda | Cabernet Sauvignon |
Krajina pôvodu | Chile |
Oblasť pôvodu | Maipo Valley |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Ročník | 2012 |
Servírovacia teplota (°C) | 14-18 |
Farba vína | Červené |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Víno krásnej tmavo červenej farby s vôňou čiernych ríbezlí doplňuje chuť černíc a čučoriedok.
Baron Philippe de Rothschild
Baron Philippe de Rothschild je významné francúzske vinárstvo sídliace v meste Pauillac. Bolo založené v roku 1933 a dnes predáva 30 miliónov fliaš ročne, pričom 80% produkcie ide na export. V roku 2009 zamestnávali 550 zamestnancov.
V dnešnej dobe vlastní vinárstvo Baronova dcéra Philippine. Po smrti otca investovala do modernizácie vinárstva čo sa podpísalo pod zvýšenú produkciu a udomácnenie značky vo významných vinárskych regiónoch vo Francúzsku i v zahraničí.
Chile
V Chile sú v skutku extrémne variabilné podmienky: siahajú od arídnych a extrémne horúcich pomerov na severe až k veľmi vlhkým na juhu. Hlavná vinohradnícka oblasť okolo Santiaga je suchá s 380 mm vodných zrážok za rok; žiadne jarné mrazy a takmer sústavne jasno, slnečno. Blízkosť Ánd, ktorých vrcholy sú aj v lete pokryté snehom, umožňuje masívnu výmenu studeného vzduchu v noci, čo umožňuje zachovanie kyselín hrozna. V centrálnom údolí sú denné teploty 30-35 °C, v noci 12-15 °C.
Väčšina viniča sa pestuje na pobrežných a údolných rovinách, ktoré siahajú až k úpätiam Ánd. V Chile sú nezavlažované vinohrady na úbočiach hôr v centrálnej zóne; závlahy sa však bežne používajú v iných častiach krajiny.
Vinič v oboch krajinách pestujú na značne rozdielnych pôdach. Lepšiu kvalitu vín v Chile možno pripísať hlbším vápencovým pôdam v niektorých častiach krajiny.
V Chile používajú tradičné metódy pre väčšinu vín a často využívajú techniku z Bordeaux. Po vládnej ekonomickej politike Chile roku 1974 zaviedlo moderné tanky z nehrdzavejúcej ocele a zlepšilo aj technológiu výroby v malých vinárskych podnikoch. Vďaka Miguelovi Torresovi vedú mnohí producenti kvalitných vín v Chile fermentáciu pri nižších teplotách a využívajú aj iné moderné techniky: výsledkom sú oveľa sviežejšie biele vína s ovocným charakterom.
Lokalizácia: Vinič sa v Chile pestuje na 1 290 km dlhom pobreží Tichého oceánu. Najhustejšie sú vinohrady južne od Santiaga.
Rozloha vinohradov: 116 000 ha
Podnebie: od suchého púštneho na severe až po subarktické na juhu
Pestované odrody: Barbera, Bonarda, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Cerega, Chardonnay, Chenin blanc, Criolla, Ferral, Grenada, Grignolino, Johannisberg riesling, Lambrusco, Malbec, Malvasia, Merlot, Muscat, Nebbiolo, Pais, Palomino, Pedro Ximénez, Petit verdot, Pinot blanc, Pinot gris, Pinot noir, Refosco, Renano, Sangiovettoe, Sauvignon blanc, Sémillon, Sylvaner, Syrah, Tempranillo, Torrontes, Ugni blanc
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno vieme dodať aj v štýlovej drevenej bedničke.