Vinosadské vína z vinárstva VINKOR /6fl./
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca vína | Vinkor |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Malokarpatská |
Balenie (Litrov) | 6x0.75 |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Ponúkame Vám degustačný set vín z produkcie vinárstva Vinkor.
Rodina sa venuje vinárstvu už celé desaťročia, kde čerpá z poznatkov dopestovania kvalitného hrozna z rodiny Vrškovcov a spracovaniu hrozna rodiny Zárubovcov. Sú malou vinárskou firmou a ich zámerom je pokračovať v tradícii výroby kvalitných malokarpatských vín. Orientujú sa na výrobu vín, ktorým miestne pôdne a klimatické podmienky najviac vyhovujú Veltlínske zelené, Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Rulandské biele, Dornfelder a Frankovka modrá.
Set obsahuje:
1. Rizling vlašský, akostné odrodové 2014
2. Sauvignon, neskorý zber 2014
3. Rizling rýnsky, neskorý zber 2015
4. Cabernet Sauvignon rosé, akostné odrodové 2015
5. Frankovka modrá , výber z hrozna 2013
6. Redlefrod, akostné značkové 2012
Degustačný set je možné zakúpiť aj v darčekovom balení - štýlovej drevenej bedničke na 6 fliaš.
Vinkor
Rodina sa venuje vinárstvu už celé desaťročia, kde čerpá z poznatkov dopestovania kvalitného hrozna z rodiny Vrškovcov a spracovaniu hrozna rodiny Zárubovcov. Sú malou vinárskou firmou a ich zámerom je pokračovať v tradícii výroby kvalitných malokarpatských vín. Orientujú sa na výrobu vín, ktorým miestne pôdne a klimatické podmienky najviac vyhovujú Veltlínske zelené, Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Rulandské biele, Dornfelder a Frankovka modrá.
Ku kvalite vín významnou mierou prispieva osvedčená technológia ich spracovania a výroby s použitím modernej technológie riadeného kvasenia. Vyrobené vína sú odrodovo typické, ľahké, suché, svieže, chuťovo čisté s lahodnými kyselinami a jemným tónom malokarpatskej pôdy.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
1. Rizling vlašský, akostné odrodové 2014
Intenzívna ovocná vôňa s dominantnou arómou viničového a lipového kvetu. Príjemná, svieža a harmonická chuť s výraznou šťavnatosťou.
Ocenenia:
Víno Tirnavia - Zlatá medaila
2. Sauvignon, neskorý zber 2014
Farba vína je žlto zelenkavá. Vo vôni je to ovocný typ sauvignonu, s dominanciou vinohradníckych broskýň, bielych ríbezlí a bazy. Chuti naopak dominuje jemný trávový nádych podporený ovocnosťou bielych ríbezlí a egrešu. Dochuť vína je výrazne svieža.
Gastro odporúčanie: Ideálne podávať pri teplote 9-11°C ku grilovanej zelenine, šalátom či morským špecialitám.
Ocenenia:
Národný salón vín SR 2015
Vitis Aurea 2015 - Zlatá medaila
3. Rizling rýnsky, neskorý zber 2015
Víno je žltozelenej farby s výraznou vôňou lipového kvetu a vyzretého ovocia . Chuť je bohato minerálna - typická pre kamenisto hlinitú pôdu pezinského chotára.
Gastro odporúčanie: Ideálne podávať pri teplote 10-12°C ku grilovanej zelenine, šalátom, morským špecialitám
Ocenenia:
Biel Vinalia 2016 - Zlatá medaila
4. Cabernet Sauvignon rosé, akostné odrodové 2015
Víno jemnej čerešňovej farby. Vo vôni sa striedajú príjemné ovocné tóny lesných jahôd, malín a bieleho egrešu, doplnené jemnou odrodovou žihľavovinkou, ktorá je typická pre naše ružové "Cabernety". Chuť je ľahká, výrazne svieža, ovocná s tónmi červených ríbezlí v závere je podčiarknutá pikantnými kyselinami.
Gastro odporúčanie: Podávajte dobre vychladené pri teplote 8-10°C ku grilovanému losovi s citrónovým dipom. A je príjemným spoločníkom počas horúcich letných dní.
Ocenenia:
Vínne trhy Pezinok 2016 - Zlatá medaila
MADRID Bacchus International Wine Competition 2016 - Strieborná medaila
5. Frankovka modrá , výber z hrozna 2013
Víno je tmavo rubínovej farby s bohatou kompaktnou vôňou najmä po prezretej slivke a škorici. Chuť je plná, štruktúrovaná s dominanciou kôstkového ovocia.
Ocenenia:
Strieborná medaila - AWC Vienna 2014
6. Redlefrod, akostné značkové 2012
Víno odrody Dornfelder je tmavo-rubínovej farby s korenistou ovocnou chuťou. Príjemné triesla s vyváženými kyselinami tvoria dokonalé harmonické víno.
Gastro odporúčanie: Ideálne podávať pri teplote 16-18°C ku grilovanému bravčovému a hovädziemu mäsu.
Ocenenia:
AWC Wienna 2013 - Strieborná medaila
Muvina Prešov - Zlatá medaila