ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Rizling rýnsky, neskorý zber 2016 archív posledné fľaše

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca vína Vinkor
Odroda Rizling rýnsky
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2016
Servírovacia teplota (°C) 9-11
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Vypredané
Zostáva len 0
Do 48 hodín u vás
12,00 €

Víno je žltozelenej farby s výraznou vôňou lipového kvetu a vyzretého ovocia. Exkluzivitu vína podtrhuje neobyčajne zvodná jemnosť a harmónia zbytkového cukru so sviežimi kyselinami.

Odporúčame podávať: Víno odporúčame podávať pri teplote 10-12°C ku grilovanej zelenine, šalátom, morským špecialitám.

Ocenenia:
Zlatá medaila - PARIS Vinalies-internationales

 

Vinkor

Rodina sa venuje vinárstvu už celé desaťročia, kde čerpá z poznatkov dopestovania kvalitného hrozna z rodiny Vrškovcov a spracovaniu hrozna rodiny Zárubovcov. Sú malou vinárskou firmou a ich zámerom je pokračovať v tradícii výroby kvalitných malokarpatských vín. Orientujú sa na výrobu vín, ktorým miestne pôdne a klimatické podmienky najviac vyhovujú Veltlínske zelené, Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Rulandské biele, Dornfelder a Frankovka modrá.

Ku kvalite vín významnou mierou prispieva osvedčená technológia ich spracovania a výroby s použitím modernej technológie riadeného kvasenia. Vyrobené vína sú odrodovo typické, ľahké, suché, svieže, chuťovo čisté s lahodnými kyselinami a jemným tónom malokarpatskej pôdy.



Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Rizling rýnsky, neskorý zber 2016 archív posledné fľaše
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v drevenej bedni.