Výber someliera špičkové červené vína II. 6fl.
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca vína | Vino.sk |
Oblasť pôvodu | Rôzne |
Balenie (Litrov) | 6x0.75 |
Servírovacia teplota (°C) | 15-17 |
Farba vína | Červené |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Náš somelier dostal za úlohu zostaviť set červených vín, ktoré ponúkajú "skvelý pomer ceny a kvality" a musíme skonštatovať, že sa mu to podarilo na jednotku. Vzhľadom na obrovskú úspešnosť obľúbenosti prvého setu, vytvoril pre vás aj druhý set. V tomto výbere sa znovu nachádzajú skvelé, overené vína zo Španielska, Južnej Afriky, Talianska a Čile. Plné, hutné, čokoládové, džemové, jednoducho skvelé. Opäť povinná výbava pre každého milovníka červených vín.
Set obsahuje:
1. Dinastia Vivanco - Vivanco reserva DOCa 2014
2. Marques de Riscal - Riscal Reserva DOCa 2017
3. Pasquale Pelissero - Barbera d'Alba 2015 "Anna" DOC
4. Varvaglione - Primitivo Puglia 12e mezzo organic 2019
5. Santa Rita - Cabernet Sauvignon Medalla Real 2018
6. Simonsig - Cabernet Sauvignon Labyrinth 2017
Preferujete radšej biele vína? Výber nášho someliera najlepších bielych vín z celého sveta nájdete tu!
Víno je možné dodať aj v drevenej bedni, ktorú zakúpite tu.
Vino.sk
1. Dinastia Vivanco - Vivanco Reserva, DOCa 2014 (Španielsko - Rioja)
Pomalá macerácia v drevených kadiach z francúzskeho duba pri teplote do 28 ºC má za cieľ dosiahnuť čo najlepšiu extrakciu a zabezpečenie výrazného odrodového charakteru. Jablčno-mliečna fermentácia a následné školenie sa uskutočňuje v amerických a francúzskych barikoch po dobu 16 mesiacov za pravidelného stáčania, neskôr víno vyzrieva vo fľaši ešte minimálne 6 mesiacov. Farba je intenzívna, čerešňovo-červená s fialovými odleskami, iskrivá a „hustá“. Aróma je široká, pripomína zrelé červené ovocie s nádychom vanilky a korenín. V ústach sa prejaví výborná štruktúra s tónmi ovocia a výborne integrovanými praženými odtienkami v jadre. Elegantný a perzistentný koniec.
2. Marques de Riscal - Riscal Reserva DOCa 2017 (Španielsko - Rioja)
Hrozno odrôd Tempranillo, Graciano a Mazuelo sa oberá ručne a po starostlivej selekcii sa odstrapí a pomelie. Kontrolované kvasenie rmutu a jablčno mliečna fermentácia prebiehajú v nádobách z ušľachtilej ocele. Víno následne vyzrieva 18 mesiacov v barikových sudoch z amerického duba a potom ešte ďalší rok vo fľašiach. Víno je tmavo granátovej farby s odleskami do pomarančova. Vôňa je komplexná: zrelé červené ovocie v kombinácii so sladkým korením, ušľachtilým drevom a tabakom. Chuť je v nástupe svieža so živou kyselinkou, stred je príjemne ovocný - višňovo slivkový s korenisto sladkastým podtónom škorice, vanilky a kokosu. Taníny sú elegantné, jemné a hladké. Dochuť je široká a dlhá, typická pre štýl Rioja crianza.
3. Pasquale Pelissero - Barbera d'Alba 2015 "Anna" DOC (Taliansko - Piemont)
Víno má peknú rubínovú farbu. Krásne víno s vyváženými komponentami - vyššia kyselina, výraznejšie taníny a vyšší alkohol prinášajúci náznak sladkosti na jazyku. Atraktívne plné telo, dlhá dochuťou a dlhý archivačný potenciál. Koncentrované a komplexné vône čierneho ovocia, klinčekov, cédru a fialiek.
4. Varvaglione - Primitivo Puglia 12e mezzo organic 2019 (Taliansko - Puglia)
Víno fialovej farby. Vo vôni môžeme rozpoznať ríbezle, černice a môžu sa pridať tóný muškátového oriešku a sladkého drievka. V chuti zostáva výrazny kokos a ovocie.
5. Santa Rita - Cabernet Sauvignon Medalla Real 2018 (Chile)
Hlboká, rubínovo-červená farba. Vo vôni vystupuje tmavé ovocie ako čierne ríbezle, černice so sušenými figami, cigarová aróma a korenisté tóny. Koncentrovaná chuť ponúka výborne zaguľatené a dozreté taníny, ktoré vytvárajú pozadie tomuto vínu s dlhým a pretrvávajúcim finišom.
6. Simonsig - Cabernet Sauvignon Labyrinth 2017 (Juhoafrická republika)
Pekným predstaviteľom Južnej Afriky je toto stredne plné, sýto červené, veľmi komplexné a jemné víno. Starostlivé zrenie v malých dubových sudoch, ktorého výsledkom je mimoriadne príjemný Cabernet s vynikajúcou chuťou, vôňou a zrecím potenciálom. Prevažuje chuť čiernych ríbezlí, sušených sliviek ktorá prechádza až do tonov marmelády.