ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Výber z vinárstva Chateau Modra /6fl./

Viac informácii
Výrobca vína Chateau Modra
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Rôzne
Balenie (Litrov) 6x0.75
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Vypredané
Zostáva len 0
Do 48 hodín u vás
6,00 €

Pripravili sme pre Vás výber šiestich skvelých vín z produkcie vinárstva Chateau Modra.

Set obsahuje:

1. Rizling vlašský sur lie, neskorý zber, 2010
2. Devín, výber z hrozna, 2012
3. Rizling rýnsky, výber z hrozna, 2013 (polosuché)
4. Cabernet Sauvignon rosé, výber z hrozna, 2012 (polosuché)
5. Alibernet, výber z hrozna, 2012
6. Neronet, výber z hrozna, 2011

Chateau Modra

Vína Chateau Modra sú výsledkom viac než 400 ročnej tradície pestovania viniča a výroby vína rodiny Šebovcov z Modry. Tradícia rodiny sa viaže až k Lukášovi Šebovi, ktorý bol v Modre v 17. storočí vlastníkom viac než pol hektára vinohradu.

Príbeh vinárstva Chateau Modra sa začal písať v 90.rokoch, kedy sa PhDr. Eduard Šebo rozhodol pokračovať vo vinohradníckych a vinárskych činnostiach svojich predkov. Podnikanie začal ako samostatne hospodáriaci roľník, pričom táto jeho činnosť vyústila v roku 1998 k založeniu vinárstva Chateau Modra. V súčasnosti sa vinárstvo špecializuje na výrobu prémiových vín, ktoré pochádzajú výlučne z vlastných viníc. Tie sa rozprestierajú v troch oblastiach Slovenska – v Malokarpatskej (Modra, Pezinok, Šenkvice), v Nitrianskej (Malanta) a v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti (Galanta, Hubice, Strekov).

Odrodová štruktúra vinohradov je veľmi pestrá, pričom zahŕňa okrem tradičných odrôd, akými sú Veltlínske zelené, Frankovka modrá, aj svetové odrody Chardonnay, Cabernet Sauvignon, ako aj exkluzívne slovenské novošľachtence Dunaj, Nitria, Hron a Devín.

Kvalitu vín zo Chateau Modra potvrdzujú stovky domácich a zahraničných ocenení. V roku 2003 získalo vinárstvo titul Champion du Monde za Rizling rýnsky, neskorý zber, 2002 zo súťaže Vino Ljubljana, pričom o rok neskôrsi zo súťaže Valtické vínne trhy odniesol historický jediný titul absolútneho šampióna tejto súťaže za Rizling vlašský, neskorý zber, 2003. V roku 2011 sa vinárstvo Chateau Modra stalo s desiatimi umiestneniami najúspešnejším vinárstvom Národného salónu vín Slovenskej republiky, ako aj získalo titul Najúspešnejšie vinárstvo roka 2011 podľa časopisu Vinotéka.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Výber z vinárstva Chateau Modra /6fl./
Vaše hodnotenie:
Dajte vedieť ostatným váš názor a získajte zľavu 5%

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


1. Rizling vlašský sur lie, neskorý zber 2010. Predstavujeme vám víno sýtej žltej farby a typicky ovocno orieškovej vône. Víno bolo vyrobené metódou sur lie, ktorá príjemne zladila kyseliny so zvyškovým cukrom a vo víne zanechala nezameniteľné tóny vlašských orechov a sušených marhúľ. Odporúčame podávať: k cestovinám, ako aj k jedlám so syrovými omáčkami.

2. Devín, výber z hrozna, 2012. Predstavujeme vám víno žltozelenej farby a pikantnej vône bielych ruží a citrusov. V ušľachtilej chuti vystupujú do popredia korenisté tóny, doplnené o cukríkovú dochuť bazového sirupu. Odporúčame podávať k menej sladkým dezertom, ako aj k sladkým úpravám bieleho mäsa.

3. Rizling rýnsky, výber z hrozna 2013 (polosuché). Predstavujeme Vám víno žltozelenej farby a citrusovej vône. V dobre vybalansovanej chuti vystupujú do popredia ovocné tóny, ktoré príjemne dopĺňa svieža kyselinka. Odporúčame podávať k duseným šalátom a špecialitám s bielou omáčkou.

Ocenenia:
Víno Bojnice 2014 – bronzová medaila
Výstava Viničné 2014 – strieborná medaila
Danube Wine 2014 – bronzová medaila

4. Cabernet Sauvignon rosé, výber z hrozna, 2012 (polosuché). Predstavujeme vám víno lososovej farby a cabernetovo egrešovej vône. V smotanovej chuti, ktorá je jemne podporená sviežou sladkosťou, možno zachytiť tóny lesných jahôd a ostružiny. Odporúčame podávať k zeleninovým šalátom, k jedlám stredomorskej kuchyne, ale aj ako samostatné pitie.

5. Alibernet, výber z hrozna, 2012. Predstavujeme Vám víno tmavorubínovej farby prechádzajúcej do tehlovo-červena. Vôňou pripomína zrelé drobné ovocie s prevahou ostružiny. Chuť je plná, ovocná, s jemnou trieslovinou, ktorá ležaním získava na zamatovej vznešenosti. Odporúčame podávať k srnčiemu alebo jeleniemu ragú, k pokrmom s intenzívnou chuťou paradajok, a tiež k syru NIVA.

Ocenenia:
Výstava Báhoň 2014 – zlatá medaila
MUVINA 2014 – zlatá medaila
Valtické vinné trhy 2014 – zlatá medaila
Agrovíno 2014 – strieborná medaila
Svätý Jur 2014 – strieborná medaila

6. Neronet, výber z hrozna, 2011. Intenzívne tmavé červené víno, s vôňou čierneho záhradného ovocia a višní prechádzajúcimi do plnej chuti so zaobľujúcimi sa trieslovinami. Odporúčame podávať k hovädzím a zverinovým špecialitám alebo výrazne vyzretým syrom.



Degustačný set je možné zakúpiť aj v darčekovom balení - štýlovej drevenej bedničke na 6 fliaš.