ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Výber z vinárstva Mrva&Stanko 6fl.

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca vína Mrva & Stanko
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 6x 0.75
Ročník 2013
Servírovacia teplota (°C) 6-18
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Vypredané
Zostáva len 0
Do 48 hodín u vás
79,72 €

Ponúkame Vám našim someliérom starostlivo vybranú selekciu vín, ktorá je ovenčená oceneniami z mnohých domácich i zahraničných súťaží a výstav.

Mrva & Stanko

V dobe, keď trh i celá spoločnosť ešte len hľadali cestu k dobrému vínu, predstavila firma Víno Mrva&Stanko slovenské víno ako moderný nápoj. Víno ako obraz dynamickej krajiny, ktorá je schopná ponúknuť Európe až neobvykle odrodovo čisté víno. Víno harmonické v chuti i vôni, ľahučké ako vánok, plné mladistvej sviežosti, jasu a dovtedy takmer neznámych ovocných tónov, to bola jasná výzva všetkým starým typom vín.

Trh spozornel, ľudia ochutnali niečo nové. Bolo to víno, ktoré symbolizovalo zmenu.

Spoločnosť Víno Mrva&Stanko patrí objemom výroby medzi stredne veľké firmy. Naša produkcia vzrástla z pôvodných 12 tisíc na súčasných 400 tisíc fliaš. Je to hranica, ktorú vinárstvo v záujme zachovania špičkovej kvality neprekročí.

Sortiment tvoria výlučne akostné vína s prívlastkom, akostné odrodové vína a značkové vína z pätnástich preferovaných odrôd hrozna. Pôvodnosť a novosť, ktoré sú pre Víno Mrva&Stanko príznačné od začiatku, vyjadruje aj logo firmy. Je ním list viniča ako symbol toho, že o víne sa rozhoduje vo vinici. Súčasťou loga je faksimile podpisov Vladimíra Mrvu a Petra Stanka, ktorí nimi garantujú jedinečnú kvalitu svojho vína.

Od roku 2004 sa víno vyrába v novom vinárskom závode vybavenom najmodernejšou technológiou.

Ani s najprogresívnejším vybavením však nie je profesionálna výroba vína jednoduchý proces. Pracovníci firmy musia okrem jej ovládania poznať biotechnológie i mikrobiológiu, aby vedeli správne zvoliť vhodný spôsob spracovania hrozna. Cit pre víno v každej etape jeho výroby je samozrejmosťou.

Biele hrozno sa spracúva s veľkou pozornosťou. Najprv sa odstopkuje, potom šetrne vylisuje. Mušty sa odkalia a nasleduje riadené kvasenie. Víno zrie v antikorových tankoch pri nízkych teplotách, aby sa zachovali aromatické a buketné látky, ktoré sú typické pre severnú vinohradnícku oblasť, v ktorej sa Slovensko nachádza.

Červené vína sa po odstopkovaní nakvášajú vo vinifikátoroch, kde pri kontrolovanej fermentácii dochádza k macerácii nielen farbiva, ale aj tanínov a buketných látok. Po vylisovaní nastáva proces tzv. jablčno-mliečnej fermentácie a následné vyzrievanie v drevených sudoch.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Výber z vinárstva Mrva&Stanko 6fl.
Vaše hodnotenie:
Dajte vedieť ostatným váš názor a získajte zľavu 5%

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Set obsahuje:

1. Chardonnay (Čachtice), výber z hrozna 2013. Víno žltej farby jemnejšieho odtieňa, s decentnou ovocnou vôňou tropického ovocia, najmä manga a pomaranča a s vôňou arašidových orieškov a včelích plástov. Chuť vína je noblesne ovocne delikátna, prepletená sviežimi kyselinami, s presvedčivou a dlhou ovocnou chuťou.

Ocenenia:
Vínne Trhy Pezinok 2014 - Zlatá medaila
Vitis Aurea Modra 2014 - Strieborná medaila

2. Rulandské šedé (Čachtice), výber z hrozna 2013 (polosuché). Víno žltej farby zlatistého odtieňa, s príťažlivou ovocnou vôňou tropického ovocia, najmä liči a vyzretých ringlôt a s lahodnou medovou arómou. V chuti je víno bohato medovo-ovocné, s ovocnosťou najmä zrelej marhule, s pikantnosťou a elegantnou ovocno-korenistou dochuťou.

Ocenenia:
Vínne Trhy Pezinok 2014 - Zlatá medaila
Víno Tirnavia 2014 - Strieborná medaila
Národný salón vín SR 2014 - 100 najlepších vín SR
Oenoforum 2014 - Zlatá medaila
Prague Wine Trophy 2014 - Strieborná medaila
Muvina Prešov 2014 - Zlatá medaila

3. WMC - Rizling rýnsky (Dolné Orešany) Vin De Terroir, výber z hrozna 2013 (polosladké). Víno žltozelenej farby výraznejšieho odtieňa, s delikátne korenistou a noblesne ovocnou vôňou, najmä hrozienok a dužiny zrelých jabĺk, zvýraznenou arómou tmavého medu. Chuť vína je plne ovocná, so šťavnatou ovocnosťou jabĺk a dužín citrusového ovocia, s osviežujúcimi kyselinami a dlhou dochuťou. Vin De Terroir: Víno, ktoré je vyrobené z hrozna pochádzajúceho len z jedinej polohy, čo zaručuje vínu jeho nezameniteľnú, jedinečnú a typickú charakteristiku.

Ocenenia:
Národný salón vín SR 2014 - 100 najlepších vín SR
Concours Mondial de Bruxelles 2014 - Zlatá medaila
Muvina Prešov 2014 - Zlatá medaila

4. Cuvée Brut 2011. Ročníkové cuvée tvorí z 85% Chardonnay a 15 % Pinot Noir. Víno svetlej zlatistej farby, s jemným perlením. Aróma po citrusových plodoch a bielych kvetoch, chuť harmonická, svieža, s výborne zakomponovanou kyselinou, s dotykom medu a sladkého pečiva. Sekt zrel 20 mesiacov na jemných kvasinkách.

Ocenenia:
Prague Wine Trophy 2014 - Zlatá medaila

5. Cabernet Sauvignon rosé (Vinodol), akostné odrodové 2013. Víno iskrivo ružovej farby, výrazne ovocnej príťažlivej vône sladkého ovocia, najmä lesných jahôd a malín. Chuť vína je šťavnato ovocná, s ríbezľovo-žihľavovým lemom, harmonickou štruktúrou kyselín, celkovou eleganciou a dlhým doznievaním.

Ocenenia:
Vinalies Internationales Paris 2014 - Strieborná medaila
Bacchus Madrid 2014 - Strieborná medaila
Vínne Trhy Pezinok 2014 - Zlatá medaila
Prague Wine Trophy 2014 - Regional Champion
Prague Wine Trophy 2014 - Zlatá medaila

6. Frankovka modrá (Dolné Orešany), výber z hrozna 2012. Víno tmavočervenej farby bordového odtieňa, s decentnou odrodovou ovocnou vôňou, hlavne čerešní a sliviek, s interesantným korenisto škoricovým vnemom. Chuť vína je šťavnato ovocná, s dominanciou kôstkového ovocia a škorice, podporená súhrou jemných kyselín a tanínov, s korenisto zamatovou dochuťou.

Ocenenia:
Medzinárodný festival Frankovky modrej a ružových vín 2014 - Šampión červených tichých suchých vín
Medzinárodný festival Frankovky modrej a ružových vín 2014 - Zlatá medaila
Oenoforum 2014 - Zlatá medaila



Degustačný set je možné zakúpiť aj v darčekovom balení - štýlovej drevenej, alebo preglejkovej bedničke na 6 fliaš.