WINESHOP.SK SA SŤAHUJE NA VINO.SK!

Viac funkcií, prehľadnejšia stránka a hlavne ešte viac vína!


(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Nechajte nám svoj email a už Vám neuletí žiadna ponuka!
Košík ( )

Tokajské samorodné sladké 2006

Viac informácii
Zvyškový cukor sladké
Výrobca vína Tokaj & CO
Odroda Cuvée
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Tokaj
Balenie (Litrov) 0.50
Ročník 2006
Servírovacia teplota (°C) 11-13
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
9,80 €

Víno vyrobené z hrozna tokajských odrôd Furmint, Lipovina a Muškát žltý. Je to extraktívne víno s vyšším obsahom kyselín. Vyzrieva najmenej 3 roky uskladnené v sudoch v klasických tufových pivniciach. Krásnu zlatožltú farbu dopĺňa vôňa s oxidačným charakterom typická pre tokajské vína s charakterom. V chuti sa rozvrstvý oxidatívny charakter tokaja minerálnym podtónom a jemne zastretou horčinkou v závere. Odporúčame určite vyskúšať že tokajské je krásne aj vo svojej suchej podobe.

Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno je možné dodať aj v štýlovom darčekovom obale, ktorý zakúpite tu.

Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Tokajské samorodné sladké 2006
Vaše hodnotenie:
Dajte vedieť ostatným váš názor a získajte zľavu 5%

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Tokaj & CO