ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Classique 2018

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca Rupert & Rothschild Vignerons
Odroda Cuvée
Krajina pôvodu Južná Afrika
Oblasť pôvodu Franschhoek
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2018
Servírovacia teplota (°C) 16-18
Farba vína Červené
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Obsah alkoholu 13,50%
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
24,90 €

Víno zrelo 16 mesiacov vo franzúzskych dubových sudoch a následne vo fľašiach. Má hlbokú, rubínovo purpurovú farbu. Vo vôni a chuti cítiť maliny, kávu, čierne čerešne, likér z čiernych ríbezlí, slivky, korenie a jemnú dymovosť. Chuť je stredne plná až plná, výborne vyvážená s jemnou textúrou tanínov a dostatočne dlhým záverom.

Kupáž: Merlot 51%, Cabernet Sauvignon 34%, Cabernet Franc 9 %, Petit Verdot 6 %

Hodnotenia :

91 bodov  Tim Atkin

89 bodov  Cellar Tracker

Rupert & Rothschild Vignerons


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Classique 2018
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Južná Afrika

 V Južnej Afrike sa väčšina viniča kultivuje v relatívne plochých alebo mierne zvlnených údoliach. Nedávno sa začali na pestovanie viniča využívať aj strmšie svahy, no na ich plné využitie treba ešte veľa urobiť. Škála pôd siaha od štrku a ťažkých pieskovo-hlinitých pôd pieskovcového, bridlicového a žulového pôvodu, ktoré sa nachádzajú na pobrežných rovinách, až po hlboko siahajúce aluviálne, pieskové a na vápenec bohaté červené bridlicové pôdy v Little Karoo a ďalších riečnych údoliach.

Na rozdiel od všeobecne prijímaného názoru sa občas vo vinohradoch Kapského Mesta stane, že hrozno dokonca nedozreje, a to i napriek tomu, že v mnohých horúcich oblastiach môže trpieť stresom z vysokej teploty, následkom čoho prezrieva. Často býva nevyhnutné vinohrady zavlažovať a úspešnosť pestovania viniča priamo závisí od dostupnosti vody. Tam, kde bývajú horúčavy kritické, dobré usadlosti organizujú zber hrozna v noci za svetla reflektorov, čo umožňuje oberať hrozno v stave optimálnej zrelosti a dopravovať ho do lisovní pri najnižšej možnej teplote.

Vinári Kapského Mesta si tieto revolučné postupy rýchlo osvojili a tak začali vyrábať okrem plných červených aj  svieže, aromatické a vitálne biele vína v oblastiach, ktoré sa za normálnych okolností považujú za príliš horúce na pestovanie viniča. Pestovatelia viniča vo vyšších polohách a na chladnejších svahoch si tieto postupy osvojujú pomalšie. 

Základné odrody: Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Chenin blanc (Steen), Muscat d'Alexandrie (Hane-poot), Pinotage, Sauvignon blanc, Syrah (Shiraz) 


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.