2x skvelé rosé Mrva&Stanko v darčekovom balení
Výrobca | Mrva & Stanko |
---|---|
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Malokarpatská |
Balenie (Litrov) | 2x0.75 |
Ročník | 2014 |
Servírovacia teplota (°C) | 10-12 |
Farba vína | Ružové |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Pripravili sme pre Vás sériu obľúbených vín, ktoré ako jeden produkt dostanete zabalené v darčekovom obale. V tomto prípade sa jedná o vína od výrobcu Mrva&Stanko Cabernet Sauvignon rosé (Vinodol), akostné 2014 a Frankovka modrá rosé (Dolné Orešany), akostné 2014 . Fľaše dostanete zabalené v praktickom a elegantnom kartónovom boxe. Darček ideálny na každú príležitosť.
Cabernet Sauvignon rosé (Vinodol), akostné 2014
Víno iskrivo ružovej farby, výrazne ovocnej príťažlivej vône sladkého ovocia, najmä lesných jahôd a malín. Chuť vína je šťavnato ovocná s ríbezľovo-žihľavovým lemom, harmonickou štruktúrou kyselín, celkovou eleganciou a dlhým doznievaním. Gastro odporúčanie: Harmonicky sa dopĺňa najmä s pečenými a grilovanými špecialitami podfarbenými jemnou arómou roštu.
Ocenenia:
Vinalies Internationales Paris 2015 - Strieborná medaila
Vínne trhy Pezinok 2015 - Zlatá medaila
Víno TIRNAVIA 2015 - Strieborná medaila
Mondial du Rosé 2015 - Strieborná medaila
Šampión Víno Ljublana 2015
Frankovka modrá rosé (Dolné Orešany), akostné 2014 (polosuché)
Víno ružovej farby s pôsobivou ovocnou vôňou zrelého červeného bobuľového ovocia, najmä lesného malinčia. Chuť vína je lahodne ovocná s harmonickou štruktúrou kyselín, s ovocnosťou dozrievajúcich čerešní.
Gastro odporúčanie: Víno odporúčame podávať pri teplote 10 – 12°C. Harmonicky sa dopĺňa najmä s pečenými a grilovanými špecialitami podfarbenými jemnou arómou roštu.
Mrva & Stanko
V dobe, keď trh i celá spoločnosť ešte len hľadali cestu k dobrému vínu, predstavila firma Víno Mrva&Stanko slovenské víno ako moderný nápoj. Víno ako obraz dynamickej krajiny, ktorá je schopná ponúknuť Európe až neobvykle odrodovo čisté víno. Víno harmonické v chuti i vôni, ľahučké ako vánok, plné mladistvej sviežosti, jasu a dovtedy takmer neznámych ovocných tónov, to bola jasná výzva všetkým starým typom vín.
Trh spozornel, ľudia ochutnali niečo nové. Bolo to víno, ktoré symbolizovalo zmenu.
Spoločnosť Víno Mrva&Stanko patrí objemom výroby medzi stredne veľké firmy. Naša produkcia vzrástla z pôvodných 12 tisíc na súčasných 400 tisíc fliaš. Je to hranica, ktorú vinárstvo v záujme zachovania špičkovej kvality neprekročí.
Sortiment tvoria výlučne akostné vína s prívlastkom, akostné odrodové vína a značkové vína z pätnástich preferovaných odrôd hrozna. Pôvodnosť a novosť, ktoré sú pre Víno Mrva&Stanko príznačné od začiatku, vyjadruje aj logo firmy. Je ním list viniča ako symbol toho, že o víne sa rozhoduje vo vinici. Súčasťou loga je faksimile podpisov Vladimíra Mrvu a Petra Stanka, ktorí nimi garantujú jedinečnú kvalitu svojho vína.
Od roku 2004 sa víno vyrába v novom vinárskom závode vybavenom najmodernejšou technológiou.
Ani s najprogresívnejším vybavením však nie je profesionálna výroba vína jednoduchý proces. Pracovníci firmy musia okrem jej ovládania poznať biotechnológie i mikrobiológiu, aby vedeli správne zvoliť vhodný spôsob spracovania hrozna. Cit pre víno v každej etape jeho výroby je samozrejmosťou.
Biele hrozno sa spracúva s veľkou pozornosťou. Najprv sa odstopkuje, potom šetrne vylisuje. Mušty sa odkalia a nasleduje riadené kvasenie. Víno zrie v antikorových tankoch pri nízkych teplotách, aby sa zachovali aromatické a buketné látky, ktoré sú typické pre severnú vinohradnícku oblasť, v ktorej sa Slovensko nachádza.
Červené vína sa po odstopkovaní nakvášajú vo vinifikátoroch, kde pri kontrolovanej fermentácii dochádza k macerácii nielen farbiva, ale aj tanínov a buketných látok. Po vylisovaní nastáva proces tzv. jablčno-mliečnej fermentácie a následné vyzrievanie v drevených sudoch.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.