Altitude Cabernet Sauvignon +720 2010
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca | Barkan |
Odroda | Cabernet Sauvignon |
Krajina pôvodu | Izrael |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Ročník | 2010 |
Servírovacia teplota (°C) | 14-18 |
Farba vína | Červené |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Vína Altitude +412, +624, +720 predstavujú troch jedincov vo vzrušujúcom vyjadrení zážitku z Cabernetu Sauvignon. Každé je samo o sebe unikátne; z rovnakého ročníku, ale vyjadrujúc rôzne vinice, ktoré sa od seba líšia nadmorskou výškou. Vína fermentovali pri 30°C a 3-4 týždne boli ponechané na jemnej usadenine. Zrenie prebiehalo v nových francúzskych barikoch po dobu 15 mesiacov aby sa zachoval ovocný charakter každej vinice a neskryl sa pod masku dubu.
Barkan
Izraelské vinárstvo Barkan bolo založené koncom 19. storočia. Firma sa vo veľkom zameriava na vinohradníctvo a etabluje odrody hrozna z celého sveta. Barkan dnes hospodári na 10 kilometroch štvorcových pričom dôraz sa kladie najmä na kvalitu hrozna ako suroviny.
V roku 2000 otvorili novú produkciu s dôrazom na technológie a postupy 21. storočia. Vinárstvo tvoria laboratória, farmy, logistické či marketingové centrum. No okrem moderných technológií nájdeme v priestoroch vinárstva asi 5000 tradičných dubových sudov.
Medzi populárnymi produktami nájdeme vína ako Cabernet Sauvignon, Merlot či Chardonnay.
Izrael
Izrael má celkovú výmeru viníc iba 4 000 ha, podnebie je stredozemné a púštne. Najviac pestované odrody: Cabernet sauvignon, Clairette, Grenache, Muscat d'Alexandrie, Sauvignon blanc, Sémillon. Vinohradnícke oblasti štátu Izrael sú: Zefat, Zichron-Jacob, Richon-le-Zion, Allah a Beersheba.
Vinič rastie na všetkých typoch krajiny, od plošín, cez stredomorské pobrežné nížiny až k úbočiam vysokých hôr. Pôdne typy veľmi varírujú. Riečne naplaveniny sa striedajú s piesčitými pôdami pobrežných oblastí.
Vo veľkých kvantách sa vyrábajú sladké, ťažké alkoholizované vína, ale dôraz sa už kladie na výrobu ľahších stolových vín. Vinice sa začínajú vysádzať na svahoch pohorí, hrozno sa oberá pri nižších koncentráciách cukru a mušt fermentuje pri nižších teplotách. Takto vyrobené vína sa začínajú fľašovat včasnejšie, pokiaľ sa vyznačujú hroznovým a sviežim charakterom.
Pred rokom 1987 neboli izraelské vína tak čisté. Až od tohto času sa objavujú význačné vína. Najpozoruhodnejšie z nich sú Gamba Cabernet sauvignon a Yarden Sauvignon blanc, obe z vysokopoložených viníc na Golanských výšinách, kde teploty v polovici leta len vzácne stúpajú nad 25 °C. Obe vína sú plné "ovocnej" chuti.
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno vieme dodať aj v štýlovej drevenej bedničke.