Assemblage Eitan 2010
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca | Barkan |
Odroda | Cuvée |
Krajina pôvodu | Izrael |
Oblasť pôvodu | Judean Hills |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Ročník | 2010 |
Servírovacia teplota (°C) | 14-18 |
Farba vína | Červené |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Séria Assemblage od Barkanu odhaľuje závoj, za ktorým je skrytý nekonečný potenciál izraelských viníc. Syrah, Merlot a Cabernet Sauvignon jednotlivo fermentovali a v bariku zreli počas desiatich mesiacov aby sa následne spojili a vytvorili EITAN. V bukete sa snúbia čerešne s bobuľovinami a elegantným nádychom santalového dreva, koriandru, tymiánu a kože, s perfektnou harmóniou a štruktúrovanými tanínmi podčiarknutými harmonickým dlhým koncom.
Barkan
Izraelské vinárstvo Barkan bolo založené koncom 19. storočia. Firma sa vo veľkom zameriava na vinohradníctvo a etabluje odrody hrozna z celého sveta. Barkan dnes hospodári na 10 kilometroch štvorcových pričom dôraz sa kladie najmä na kvalitu hrozna ako suroviny.
V roku 2000 otvorili novú produkciu s dôrazom na technológie a postupy 21. storočia. Vinárstvo tvoria laboratória, farmy, logistické či marketingové centrum. No okrem moderných technológií nájdeme v priestoroch vinárstva asi 5000 tradičných dubových sudov.
Medzi populárnymi produktami nájdeme vína ako Cabernet Sauvignon, Merlot či Chardonnay.
Izrael
Izrael má celkovú výmeru viníc iba 4 000 ha, podnebie je stredozemné a púštne. Najviac pestované odrody: Cabernet sauvignon, Clairette, Grenache, Muscat d'Alexandrie, Sauvignon blanc, Sémillon. Vinohradnícke oblasti štátu Izrael sú: Zefat, Zichron-Jacob, Richon-le-Zion, Allah a Beersheba.
Vinič rastie na všetkých typoch krajiny, od plošín, cez stredomorské pobrežné nížiny až k úbočiam vysokých hôr. Pôdne typy veľmi varírujú. Riečne naplaveniny sa striedajú s piesčitými pôdami pobrežných oblastí.
Vo veľkých kvantách sa vyrábajú sladké, ťažké alkoholizované vína, ale dôraz sa už kladie na výrobu ľahších stolových vín. Vinice sa začínajú vysádzať na svahoch pohorí, hrozno sa oberá pri nižších koncentráciách cukru a mušt fermentuje pri nižších teplotách. Takto vyrobené vína sa začínajú fľašovat včasnejšie, pokiaľ sa vyznačujú hroznovým a sviežim charakterom.
Pred rokom 1987 neboli izraelské vína tak čisté. Až od tohto času sa objavujú význačné vína. Najpozoruhodnejšie z nich sú Gamba Cabernet sauvignon a Yarden Sauvignon blanc, obe z vysokopoložených viníc na Golanských výšinách, kde teploty v polovici leta len vzácne stúpajú nad 25 °C. Obe vína sú plné "ovocnej" chuti.
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno je možné dodať aj v štýlovej drevenej bedni, ktorú zakúpite tu.