Cabernet Sauvignon 2018 LIMITED
Zvyškový cukor | suché |
---|---|
Výrobca vína | Korbaš - Rodinné vinárstvo |
Odroda | Cabernet Sauvignon |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Južnoslovenská |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Ročník | 2018 |
Servírovacia teplota (°C) | 15-17 |
Farba vína | Červené |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Obsah alkoholu | 14,5% |
Minimálny počet kusov | 1 |
Víno narodené v Mužli na hone Farička - Staronový vrch, vyrobené z dokonale zrelého hrozna. 20 mesiacov vyzrievané v nových, francúzskych sudoch Seguin Moreau a Adour. Farba je tmavá, purpurovo - granátova. V aromatike prevládajú čučoriedky. No stretnete aj slivky, moruše, ostružiny, tóny horkej čokolády, čierne ríbezle či karamelovú briošku. V chuti objavíte prezreté čerešne, sušené slivky, espresso, mliečnu čokoládu, creme de cassis a šťavnatý koláč s lesným ovocím. Vino je mohutné, všeobjímajúce, so zamatovými tanínmi a perzistentným záverom. Pohladenie v pohári.
Cukornatosť hrozna: 26,5 °NM
Zostatkový cukor: 1,7 g/l
Kyseliny: 5,5 g/l
Alkohol: 14,5%
GARANCIA KVALITY
Ak by Vám toto víno nechutilo, vrátime Vám peniaze za každú neotvorenú fľašu.
Korbaš - Rodinné vinárstvo
Rodinné vinárstvo Korbaš v Bernolákove sa spracovávaním hrozna a výrobou bielych i červených vín zaoberá už od roku 2009. Všetky vína sú vyrábané len z kvalitných odrôd hrozna z Malokarpatskej (Chorvátsky Grob, Pezinok) a Južnoslovenskej (Dvory nad Žitavou) oblastí Slovenska.
Pri spracovaní hrozna a výrobe vína používa moderné technologické a výrobne metódy, ktoré zaručujú vysokú kvalitu a jedinečnú chuť ich vín. Neodmysliteľnou súčasťou výroby kvalitného vína je jeho vyzrievanie, ktoré priebieha už výhradne len v barikových sudoch, dodávajúcich vínam ich výnimočnú arómu.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.