ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Cabernet Sauvignon, bobuľový výber 2011

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca vína Vinkova
Odroda Cabernet Sauvignon
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Južnoslovenská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2011
Servírovacia teplota (°C) 16-18
Farba vína Červené
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 3
Dostupnosť:Vypredané
Zostáva len 0
Do 48 hodín u vás
15,40 €

Víno zrelo 12 mesiacov v nových barikových sudoch. Odporúčané podávať k bravčovému a hovädziemu mäsu, ku kačici a husi.

Ocenenia:
Zlatá medaila - AWC Vienna 2013
Zlatá medaila - Budmerice 2013
Zlatá medaila - Limbach 2013
Zlatá medaila - Mun-Dus 2013 Dunajská streda

Vinkova

Firma Vinkova nadväzuje na tradíciu rodinného vinárstva spred roka 1989, ktoré prevádzkoval v malej pivnici na Fučíkovej ulici v Bratislave Juraj Košťál. Po roku 1990 sa vinárstvo, v ktorom okrem otca Juraja pôsobia tiež synovia Juraj a Roman, niekoľkokrát sťahovalo po prenajatých priestoroch. Postupne firma sídlila v Poľnohospodárskom družstve v Jablonci, neskôr v Šenkviciach, Vištuku, vo vinárskych závodoch Modra. Od roku 2000 využíva VINKOVA vlastné priestory na Tehelnej ulici v blízkosti centra Pezinku.


Hlavným zdrojom surovín je výkup od vinohradníkov z Malokarpatskej, Juhoslovenskej a Stredoslovenskej oblasti. Firma sa orientuje predovšetkým na spracovanie odrôd Devín, Chardonnay, Rizling rýnsky, Tramín červený, Rulandské šedé, Svätovavrinecké, Frankovka modrá, Alibernet, Cabernet Sauvignon, Rulandké modré, Merlot a Dornfelder. Približne 60 % ročného objemu - 150 000 litrov vína – tvoria biele odrody.

Celá technológia, počínajúc ručným zberom do malých prepraviek, je zameraná na šetrné spracovanie hrozna. Vinárstvo je vybavené pneumatickým lisom, riadeným kvasením a špičkovou filtráciou. Biele vína zrejú v nerezových, časť červených vín vo veľkých drevených a zvyšok v barikových sudoch, v ktorých by v budúcnosti mala vyzrievať aj časť produkcie bielych vín. Len pre pár zákazníkov sa vyrábajú sudové vína, inak sa vinárstvo zameriava na predaj fľaškových vín. Až 90 % odbytu smeruje do bratislavských vinoték, gastronomických zariadení a pre privátnych zákazníkov a to systémom vlastnej donáškovej služby firmy Vinkova.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Cabernet Sauvignon, bobuľový výber 2011
Vaše hodnotenie:
Dajte vedieť ostatným váš názor a získajte zľavu 5%

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno vieme dodať aj v štýlovej drevenej bedničke.