ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( )

Cabernet sauvignon, výber z hrozna 2012

Viac informácii
Zvyškový cukor suché
Výrobca vína Štiglic
Odroda Cabernet Sauvignon
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 0.75
Ročník 2012
Servírovacia teplota (°C) 16-18
Farba vína Červené
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 6
Dostupnosť:Vypredané
Zostáva len 0
Do 48 hodín u vás
8,92 €

Vinohradnícky hon: Noviny
Alkohol: 12,5 obj.%
Celková kyslosť: 4,8 g/l
Celkový obsah sacharidov: 1,9 g/l
Typ pôdy: hlinitá
Fľašková zrelosť: 8- 10 rokov
Podávať pri teplote: 16 - 18° C

Gastro odporúčanie: Toto víno odporúčame podávať k poľovníckym špecialitám, ako napríklad korenisté úpravy diviny, k plesňovým, dobre vyzretým syrom, steakom, biftekom, mäsovým polievkám. Hodí sa aj k bravčovému a hovädziemu mäsu, kačici i husi.

Ocenenia:
Vitis Aurea - Strieborná medaila
Zeleneč - Strieborná medaila

Štiglic

Firma ŠtiglicVinárske združenie Modra vznikla v roku 1992. Prevzala rodinnú tradíciu pestovania viniča a výroby vína, ktorou nadväzuje na bohaté skúsenosti modranského vinohradníctva a vinárstva od dávnych čias a pristúpila k tomu s jednoduchým predsavzatím – nech je vo víne to, čo je v našich srdciach. Rodinný podnik si zakladá hlavne na vlastnej produkcii hrozna. Na svahoch Malých Karpát uprednostňuje typické odrody pre tento chýrny vinársky kraj – Veltlínske zelené, Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Rulandské biele, a pod. Z červených odrôd je samozrejmý hlavne Svätý Vavrinec, Frankovka modrá, Alibernet či Merlot.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Cabernet sauvignon, výber z hrozna 2012
Vaše hodnotenie:
Dajte vedieť ostatným váš názor a získajte zľavu 5%

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.

Víno vieme dodať aj v štýlovej drevenej bedničke.