Cassis, ríbezľové
Zvyškový cukor | sladké |
---|---|
Výrobca | Chateau Topoľčianky |
Odroda | Ribezľové víno |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Balenie (Litrov) | 0.75 |
Servírovacia teplota (°C) | 12-15 |
Farba vína | Červené |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
Ovocné víno sýtej rubínovej farby, jemne perlivé vyrobené z čiernych ríbezlí. Ideálne na prípravu miešaných nápojov. Delikátne perlenie zvýrazni jeho osviežujúcu chuť, v ktorej cítiť prezreté čierne ríbezle.
Chateau Topoľčianky
Vinárske závody Topoľčianky patria k popredným producentom vín v Nitrianskej vinohradníckej oblasti s dlhodobými skúsenosťami a tradíciou. Spoločnosť bola založená v roku 1993, nadväzuje na úspešnú tradíciu a svoje výrobky predáva pod ochrannou známkou „Château Topoľčianky“.
Víno a kvalita sa rodí vo vinici, preto spoločnosť investuje veľkú časť finančných prostriedkov do vlastných vinohradov. Celkovo obhospodarujeme 420 ha viníc v Nitrianskej a Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Podstatná časť bola revitalizovaná výsadbou nových mladých viníc, ktoré sa nachádzajú v špičkových polohách.
Šetrným spracovaním hrozna modernou technológiou a pod vedením skúsených technológov prinášame vína, ktoré sa vyznačujú ľahkým, sviežim, odrodovo typickým charakterom. V portfóliu vín je zastúpená široká škála bielych a červených odrôd v kategóriách akostných vín a vín s prívlastkom. Ponúkame vína dostupné širokej spotrebiteľskej verejnosti ako aj vína určené pre segment gastronómie, vína vhodné k archivácii a prívlastkové vína v najvyšších kategóriách.
Kombináciou jedinečnej severnejšej klímy a variabilnosťou pôdnych podmienok sa za dohľadu kvalifikovaných vinárov rodia zaujímavé vína, ktoré o svojich kvalitách presvedčili odborné komisie na domácich a zahraničných súťažiach. Najvyššie úspechy sme si priniesli z Čiech, Moldavska, Talianska či z Francúzska.
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno je možné dodať aj v drevenej bedni, ktorú zakúpite tu.